Search toggle

Lån för distansstudenter

Du som är student på en distanskurs eller en utlokaliserad utbildning vid Jönköping University kan ta del av bibliotekets service utan att besöka oss på plats. Det som krävs är att du är bosatt utanför riktnummerområde 036 och att du är registrerad som distanslåntagare hos oss.

Bli låntagare

Kontakt

Eva Evertsson
interlib@ju.se
036-10 10 16

Börja med att registrera dig som distansstudent. Du får ett meddelande via e-post med ditt lånekortsnummer så fort din ansökan är godkänd.

Har du redan ett JU-kort ska du inte fylla i formuläret. Kontakta istället biblioteket på interlib@ju.se för att bli registrerad som distanslåntagare.

Se dina lån

Logga in på Mina sidor för att se dina lån och reservationer.

Ändra adress

Din adress hämtas automatiskt från Ladok. Har du bytt adress? Ändra dina uppgifter i Ladok.

Låna böcker ur bibliotekets samlingar

Böcker som finns på Högskolebiblioteket hittar du med hjälp av bibliotekets söktjänst Primo. När du hittat en bok du vill låna använder du länken "reservera" för att beställa boken. Boken skickas därefter kostnadsfritt hem till dig men du betalar själv för frakten tillbaka. Böcker i kursbokssamlingen med två dagars lånetid skickar vi dock inte hem till dig.

Omlån gör du under rubriken Mina sidor.

Låna e-böcker och sök i databaser

Biblioteket har tillgång till en stor mängd e-böcker, databaser och andra elektroniska resurser. Du når dem hemifrån genom att logga in med ditt användarkonto.

Artikelkopior ur bibliotekets samlingar

Du som är distansstudent vid Jönköping University kan beställa artikelkopior ur bibliotekets tryckta tidskrifter mot en avgift på 40 kr per artikel. Kopiorna skickas hem till dig tillsammans med en inbetalningsavi. Fulltextartiklar som du själv söker fram i våra e-resurser är kostnadsfria.

Fjärrlån för distansstudenter

Litteratur som inte finns på Högskolebiblioteket i Jönköping kan du beställa som fjärrlån från andra bibliotek i och utanför Sverige.

Leveranstiden för ett fjärrlån varierar, men är normalt 5-7 dagar. Lånetid och övriga villkor bestäms av det utlånande biblioteket. Vi skickar fjärrinlånat material till din hemadress. Med lånet följer ett mottagningsbevis och du bekräftar via e-post att du mottagit boken. Du ansvarar själv för returen till Högskolebiblioteket. Lån från Sverige, Norge och Danmark är gratis. Lån från övriga länder kostar 120 kr.

Artikelkopior som vi beställer från andra bibliotek är avgiftsbelagda och kostar 40 kr per artikel. Kopiorna skickas hem till dig tillsammans med en inbetalningsavi.

Sidan uppdaterad 2016-02-09

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information