Search toggle

Ebrary

Ebrary är en ämnesövergripande databas där biblioteket ger tillgång till många e-böcker inom ekonomi men även inom andra ämnen. Dessutom finns det ett stort antal böcker där du kan läsa ett begränsat antal sidor.

I Ebrary kan du läsa böckerna online och ladda ner enstaka kapitel. Vill du ladda ner en hel e-bok till din dator, mobiltelefon eller surfplatta i upp till 14 dagar måste du skapa ett personligt konto på Ebrary. Skapar du ett konto kan du även göra anteckningar, bokmärken och stryka under i e-böckerna och spara dina favoritböcker till ”Bookshelf”.

Du kan som mest skriva ut 30 % av bokens sidor.

De flesta av böckerna i Ebrary kan läsas av flera personer samtidigt men några titlar kan bara läsas av en person åt gången. Försök därför senare om en viss bok inte går att komma åt.

Du kan även läsa e-böckerna på din surfplatta, det kan dock uppstå problem med att komma åt titlarna om du söker direkt i Ebrary. Det är bättre att söka upp boken i bibliotekets söktjänst Primo och använda direktlänken. Ebrary har också en app för iPad och Android som du kan ladda ner kostnadsfritt.

Sidan uppdaterad 2017-03-01

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information