Jönköping University Solar Team

Revanschlusta och solenergi. Det är krafterna som de tolv studenterna i Jönköping University Solar Team förlitar sig på. För andra gången ställer studenter från Jönköping University upp med en egenbyggd solcellsbil i tävlingen World Solar Challenge.

Följ projektet

Få de senaste nyheterna, se bilder på solbilen och kontakta teamet:

Jönköping Univeristy Solar Team's webbplats

Teamet

Tolv studenter med olika bakgrund, utbildning och erfarenheter bildar, tillsammans med ansvariga lärare Jönköping University Solar Team. Bredden av kompetenser i teamet tillsammans med en otrolig vilja och ambition är stora fördelar för laget. Med gemensamma mål och individuella ansvarsområden arbetar teamet med att bygga den optimala solbilen som kommer att representera Jönköping University, Sverige och Norden i World Solar Challenge 2015.

Dimensioner

Längd: 4,3 m

Bredd: 1,8 m

Höjd: 1,1 m

Vikt: ca 170 kg

Kaross och fälgar: kolfiber

Hjulupphängning: aluminium

Solbilen

2015 års solbil är optimerad med fokus inom luftmotstånd, rullmotstånd, väghållning, energieffektivisering och fördelning av vikt i bilen.

Solbilen har ett luftmotstånd som motsvarar 20 % av luftmotstånd som en BMW modell sedan från 3-serien har. 

Tävlingen World Solar Challenge 2015

World Solar Challenge är en öppen internationell tävling där målet är att konstruera och bygga ett fordon som endast med hjälp av solens energi ska klara av att korsa en hel kontinent. De tävlande lagen ska köra den drygt 300 mil långa sträckan Darwin-Adelaide på kortast möjliga tid.

Vill du investera i projektet?

Nivån på tävlingen ses som mycket hög och uppmärksammas av företag och media världen över. Teamet från Jönköping University blir det andra som deltar från Jönköping och Sverige.

Teamet söker företag som vill vara med i utvecklingen kring miljö och förnyelsebar energi.

Kontakt

Magnus Andersson, projektledare:

Sidan uppdaterad 2015-08-14

Samarbeta med JU
Sidan uppdaterad 2015-07-07
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information