student
image/svg+xml

Välj program för att få information om upprop, kurser och schema

Checklista

 

Tacka ja till din plats senast 28 juli

För att behålla din plats är det viktigt att du tackar ja via antagning.se — senast 28 juli kl. 24.00. Om du har antagits i andra urvalet behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Leta boende

Leta bostad så fort du blivit antagen. Skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Det kan även löna sig att ringa runt till de olika hyresvärdarna eller sätta in en annons. Läs mer om boende.

Ansök om studiemedel

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Registrera dig och skapa användarkonto

För att få delta i undervisningen och skriva tentamen måste du registrera dig som studerande vid Jönköping University i början av varje termin. Registrera dig och skapa ett användarkonto, som ger dig tillgång till högskolans nätverk, Office365 och lärplattformen PingPong.

Kolla in ditt schema

När du väljer ditt program i programväljaren här ovanför får du en länk direkt till ditt schema. Du hittar även ditt schema på ju.se/schema

Delta på uppropet!

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, riskerar du att förlora din plats. Meddela frånvaro till utbildningsadministrationen eller kontaktpersonen för din utbildning och registrera dig via webben innan uppropet för att behålla din plats. Här hittar du kontaktpersoner inom utbildning.

Betala kåravgiften

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren. Därför är det viktigt att du betalar kåravgiften.

Fixa biljetter till Kick Off Festival

Du är välkommen på Kick Off Festival 2018 och se artister som Linnea Henriksson, Kaliffa, Daniel Adams Ray och Tove Styrke. Mer information om biljettförsäljning kommer. Läs mer om Kick Off Festival här.

 

Registrera dig och aktivera ditt användarkonto

Du måste registrera dig och aktivera ditt användarkonto för att vara student på Jönköping University.

Du måste även närvara vid ditt programs upprop under uppropsdagen, oavsett om du är antagen efter Urval 1 eller Urval 2 för att behålla din plats.

Har du förhinder att komma på uppropsdagen? Då måste du meddela detta till JU:s utbildningsadministration.

Frågor?

  • Antagning Har du frågor som rör din antagning, kontakta Antagningsenheten på antagning@ju.se eller 036-10 10 50.
  • Registrering och upprop Har du frågor om registrering eller inte kan närvara på uppropet som är kräver obligatorisk närvaro?
    Kontakta utbildningsadministration genom detta formulär.
  • Studievägledning Har du frågor om dina studier, kontakta studievagledning@ju.se
  • Övriga frågor Har du andra frågor går det bra att kontakta studera@ju.se