student
Studier

Stipendier

Stipendier

Här hittar du stipendier med begränsad och löpande ansökningstid för dig som är student vid Jönköping University.

Som student har du tillgång till Global Grants databas för stipendier och anslag. Du når den via skolans nätverk gratis. Ett bra sätt att finansiera en del eller hela sin studietid.

Begränsad ansökningstid

 • 2017-06-19
  Luxor Finans Stipendium

  Försäkringsbranschen står ständigt inför nya förändringar och nu vänder vi oss till dig som vill vara med och påverka branschen. Du som söker förväntas skriva en uppsats om försäkringsbranschen i relation till den snabba digitaliseringen som råder i samhället. Prissumman är upp till 15 000 kronor och delas ut till den uppsatsförfattare som väljs ut av Luxor Finans jurypanel. Du som anmäler dig till Luxor Finans stipendieprogram är kreativ, nyfiken och har ett intresse för marknadsföring
  Läs mer om stipendiet
 • 2017-06-09
  Stipendier och projektbidrag från Lars Salvius-föreningen
  Har du författat vetenskapliga texter som kopieras för undervisningsändamål på högskolenivå?
  Då kan du ansöka om stipendium på 30 000 kronor.

  Läs mer om stipendiet
 • 2017-05-23
  Hexter & Baines Årliga Stipendium - 2017
  StipendietHexter & Baines stipendium har som mål att uppmuntra högre utbildning. Stipendiet, på 10 000 SEK , ska årligen tillfalla en motiverad och ambitiös student. Stipendiets summa ska användas till att underlätta studiekostnader.  
  Läs mer om stipendiet
 • 2017-05-12
  Smålands Gille i Stockholm Stipendium

  Smålands Gille i Stockholm är en sammanslutning för smålänningar och ölänningar i Stockholm. Gillets syfte är att samla medlemmarna till olika aktiviteter för att skapa samhörighet och trevnad. En viktig del av verksamheten är att stärka kontakterna med hembygden.

  Läs mer om stipendiet
 • 2017-05-09
  Sverige-Amerika Stiftelsen
  Sverige-Amerika Stiftelsen utlyser stipendier för masters-, doktorand- och postdoktorala studier i USA och Kanada för läsåret 2018/2019 . Sista ansökningsdag är den 15 september 2017 .
   
  Läs mer om stipendiet
 • 2017-05-05
  Värme- och Kraftföreningens Stipendium 2017  
  Sedan 2012 delar Värme- och Kraftföreningen (VoK) årligen ut stipendium för att uppmuntra studenter som väljer att genomföra sitt examensarbete inom de verksamhetsområden som ligger i föreningens intresse. En oberoende priskommitté, utsedd av VoK, väljer upp till två examensarbeten som tilldelas stipendium på 20 000 SEK.
  Läs mer om stipendiet
 • 2017-05-03
  Stipendium för utveckling av digitala plattformer för studentjobb

  Trots att det finns få studentjobbsportaler i Sverige så är behovet såväl som studenternas efterfrågan relativt hög. Enligt arbetsmarknadsundersökningar vänder sig de flesta studenter till Arbetsförmedlingen och enskilda studentorganisationer för att få mer information om de aktuella jobben som finns utannonserade på marknaden.
  Läs mer om stipendiet
 • 2017-03-06
  Master & Bachelor Thesis Award in Sustainability
  JU sustainability Network Invites JU-students to:Develop their thesis in a subject related to to social and/or ecological sustainability, and in collaboration with actors where
  there is a clear need for change.

  Läs mer om stipendiet
 • 2017-02-08
  Leadsson-stipendiet 2017

  Informationsbranschen befinner sig i en expansiv tidsperiod och uppskattas dra in över 40 miljarder kronor i investeringar varje år. Nu kan du som studerar vid ett en svensk högskola eller universitet vara med och påverka branschen genom att berätta hur du skulle effektivisera industrin och tekniken som används för informationsinsamling. Samtidigt får du chansen att vinna 13 000 kronor i Leadssons stipendium.

  Läs mer om stipendiet
 • 2017-01-31
  PokerListings stipendiet
  Berätta om affärsmöjligheterna inom pokerbranschen om det svenska spelmonopolet avvecklas – och ta chansen att vinna 14 000 kronor i PokerListings nya stipendium
  Läs mer om stipendiet
 • 2017-01-17
  Konsumentverkets uppsatstävling
  Som student vid högskola eller universitet kan du delta i en uppsatstävling som Konsumentverket och myndighetens vetenskapliga råd bjuder in till årligen. De tre bästa uppsatserna inom konsumentområdet får dela på 50 000 kronor.
  Läs mer om stipendiet
 • 2017-01-09
  Hyresgästföreningen, 2017 års uppsats- och avhandlings-stipendium: Boende och integration
  Hyresgästföreningen utlyser under 2017 ett stipendium på högst 25 000 kronor för en kandidat- eller masteruppsats på temat Boende och integration. För en doktorsavhandling, en licentiatavhandling eller ett vetenskapligt paper på samma tema, utdelas ett stipendium på högst 60 000 kronor. Arbetet ska vara skrivet eller publicerat under perioden 1 januari 2017 till 31 juli 2017.
  Läs mer om stipendiet

Löpande ansökningstid

Avfall Sverige

Stipendierna delas ut till de mest förtjänstfulla uppsatserna eller examensarbetena på grundnivå och som läggs fram och godkänns under innevarande kalenderår. Ansökan senast vid utgången av samma kalenderår som uppsatsen/examensarbetet godkänns.

The Chinese University of Hong Kong

Stipendiefinansierade ansökningar tas emot löpande i mån av tillgång på platser.