Studentlivet

När det är paus i studierna finns det mycket annat att ägna sig åt i Studentkårens utskott, sektioner och föreningar.

Studentkåren

Jönköping är ju för all del bra. Men faktum är att du knappt behöver lämna campus för att ha det fint som student här. På Jönköping University finns kårobligatoriet kvar. Det betyder att du måste vara med i studentkåren – och tack vare att du är medlem där får du tillgång till allt som studentkåren ordnar.

Du kanske vill gå med i någon av högskolans studentföreningar? Välj mellan musik, teater, mänskliga rättigheter, sport, eller varför inte utrikespolitik? Det här och mycket mer hjälper Studentkåren dig med. De finns till helt och hållet för din skull och för att ditt studentliv ska bli fantastiskt.

Läs mer på Studentkårens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kick Off

När du kommer hit vill vi gärna hälsa dig välkommen. De gör vi genom en inspark, utsedd till en av Europas bästa. Den anordnas av Jönköpings Studentkår och handlar om att introducera dig som ny student till JU och Jönköping. Insparken är fullspäckad av olika aktiviterer som självklart är frivilliga. Den är till för att du ska få en bra start och känna dig trygg i din nya tillvaro.

Förutom en insparksvecka som kommer överträffa alla dina förväntningar toppar vi alltihop med en festival. Tänk dig ett festivalområde mitt i stan, fullt med glada studenter. Det är exakt vad som händer under insparken på Jönköping University. Kick Off Festival har bland annat bjudit på artister Hoffmaestro, Rebecca & Fiona, Miriam Bryant, Icona Pop och Movits!. 

Se filmen från Insparksfestivalen 2016 nedan

Sidan uppdaterad 2017-11-21

Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information