Martin Berntson

Martin är bland annat utbildad gymnasielärare i historia och religionskunskap, men stannade kvar i universitetsvärlden efter examen. Hans huvudområde är kristendomens historia, men han undervisar även inom kurser och områden som Medeltidens mystik, Religionspsykologi och Islamologi.

"Intresset för religion, andlighet och historia har spätts på genom många resor och möten med intressant människor."

— Martin Berntson

Sedan Martin var liten har han haft intresse för religion och historia och att bo i Jönköping "Smålands Jerusalem" är lite som att befinna sig mitt i ett smörgåsbord. Martin tycker att han hela tiden lär sig något nytt genom att vandra runt och besöka olika trossamfund i staden och länet.

Ett extra intresse har Martin för religionens roll i konflikten i Mellanöstern. Här ställs allt på sin spets då Mellanöstern erbjuder en smältdegel av olika religiösa riktningar som format allt ifrån sociala och kulturella till politiska förhållanden. Här ser Martin att vi får anledning att självkritiskt revidera vad vi själva egentligen menar med "religion" och "kultur". Skiljer de sig egentligen åt?

Kurser med Martin inom 2komma5

Sidan uppdaterad 2014-01-08

2komma5
Sidan uppdaterad 2013-07-01
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information