Information och ansökan

Sista ordinarie ansökningsdag till Yh-utbildningar som startar höstterminen 2017 är 18 april. Från och med 19 april kan du göra en sen ansökan. När ansökan är öppen finns det en "Ansök här"-knapp på denna sida.

Läs noga igenom informationen nedan innan du söker för att veta vad du ska skicka in, vilka datum som gäller och anna viktig information.

Vad ska jag skicka in?

Gymnasiebetyg

Ditt slutbetyg (eller motsvarande) för att visa att du uppfyller förkunskapskraven. Då högskolan inte har tillgång till någon betygsdatabas måste du själv skicka in dina gymnasiebetyg.

Arbetslivserfarenhet

Bifoga tjänstgöringsintyg (anställningsbevis godtas inte). Som arbetslivserfarenhet räknas även arbete i eget företag, vård av barn under 10 år och totalförsvarsutbildning. Arbete i eget företag dokumenteras med intyg från företagsförening/revisor.Ett tjänstgöringsintyg ska innehålla följande:

  • datum när man påbörjade anställningen
  • datum när man slutade eller om man fortfarande är anställd
  • vad man är anställd som
  • hur mycket man arbetar/arbetat i % eller antal timmar
  • vara påskrivet av arbetsgivare eller motsvarande

  Inkomna handlingar

  Högskolan kommer inte att begära in några kompletteringar, om det vid granskningen visar sig att det saknas uppgifter, som styrker förkunskapskraven. Om du vill ha dina meriter i retur måste du tydligt ange det och bifoga ett frankerat kuvert med adress. Merithandlingar skickas i retur tidigast 6 månader efter terminsstart.

  Adress för komplettering
  Jönköping University
  Antagningen/ Examen och ladok
  Box 1026
  551 11 Jönköping

  Märk kuvertet "Komplettering till Yh".

  Viktiga datum

  13 mars 2017 - Sista dag för ansökan att öppna.
  18 april 2017 - Sista ansökningsdag (ordinarie ansökan).
  19 april 2017 - Sen ansökan öppnar.
  21 juni 2017 - Sista dag för att behörighetskomplettera.
  vecka 28 (10-14 juli) - Antagningsbesked skickas ut till alla någon gång under denna vecka.
  28 juli 2017 -  Sista dag för att skicka in svarsblanketten. Den skall vara högskolan tillhanda detta datum.
  31 juli 2017 - Reservkallning påbörjas.

  Behörighet/Urval

  Besök respektive Yh-utbildnings webbsida för att få mer information om programmets behörighet och urval.

  Antagningsbesked

  Efter att alla bedömningar är gjorda förbereds urvalet. Resultatet av urvalet meddelas i ett antagningsbesked, där det framgår om du är antagen, reserv eller struken. Antagningsbeskedet skickas via posten.

  Om du har blivit reserv framgår det i antagningsbeskedet vilket reservnummer du har fått. Det kan till exempel stå 10 vilket betyder att 9 st står före dig i kön. Hur stor möjligheten är att sedan antas efter reservplacering går inte att förutsäga.

  Svara för att behålla din plats

  Du måste svara både om du vill behålla antagen plats eller reservplats. Även om du vill lämna återbud måste du svara. Läs svarskortet noga.

  Reservantagning

  Direkt efter sista svarsdatum börjar reservantagning. Vi kallar reserver allt eftersom vi får in återbud och håller på fram till ca en vecka efter utbildningsstart. Vi hör av oss via brev, e-post eller telefon.

  Sen ansökan

  Efter det att ordinarie ansökan har stängt 18 april, kan du göra en sen ansökan. Observera att när du ansöker efter sista ansökningsdag behandlas behöriga sökande efter det datum då ansökan mottagits och erbjuds plats efter att alla sökande som sökt i tid erbjudits plats.

  Kontaktuppgifter Antagning

  E-post: YHantagning@ju.se
  Carina Lönn: 036-10 10 59
  Lena Neij-Pettersson: 036-10 10 54

  Examen

  Efter avslutad Yh-utbildning kommer automatiskt ett examensbevis att skickas till dig inom 60 dagar. Du behöver alltså inte ansöka om examensbevis.

  Sidan uppdaterad 2017-04-19

  Studera på JU
  Sidan uppdaterad 2014-03-05
  Fråga oss
  X
  Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.


  Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information