student

Information till antagna

Fristående kurs

Tider för kursstart / upprop

Här hittar du kursstart och uppropstid Pdf, 237 kB. för fristående kurser med start höstterminen 2021 med reservation för ändringar.

Välkommen till den kurs/de kurser du har blivit antagen till vid Jönköping University!
Här hittar du nyttig information inför kursstart. Pdf, 213.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Många fristående kurser startar på distans för att sedan succesivt övergå till campusundervisning. Mer information hittar du i kursens webbplattform efter registreringen – se checklistan nedan.

Schema, kursplaner och litteratur

Du kan söka schema och kursplaner på studentwebben:

  • Schema Tag för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum då slar och tider kan komma att ändras.
  • Kursplaner Du hittar aktuell litteratur för en kurs genom att klicka på en kursplan och vidare på "Kursplan HTML PDF".

Zoom - för digitala möten

Zoom är ett verktyg som används i många kurser för grupparbeten, handledning, videomöten och föreläsningar. Zoom-klienten finns tillgänglig i Software Center på JU-dator men kan även laddas ner

Checklista: Fristående kurser, start ht 2021

För att behålla din plats i urval 1 som presenteras fredag 16 juli är det viktigt att du tackar ja via antagning.se senast fredag 23 juli kl. 24.00. Om du har antagits i urval 2 som presenteras torsdag 29 juli behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Registreringen öppnar en vecka innan upprop och stänger dagen före upprop. I samband med registrering och kontoaktivering kan du även beställa JU-kortet som ger dig access till högskolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU. JU-kortet kan hämtas ut först när du fått ett bekräftelsemejl på att JU-kortet är producerat.

IT-introduktion

Filmen nedan beskriver hur du skapar ett användarkonto, får en e-postadress, hur du hittar dina kurser och mer på Jönköping University.

Canvas är högskolans webbaserade lärplattform. Här hittar du viktig information om en kurs och du kan interagera med dina lärare och andra studenter, komma åt kursmaterial, ladda upp inlämningar med mera. Observera att du måste registrera dig på din kurs innan du får tillgång till kursen i Canvas och att det därefter kan ta upp till en arbetsdag innan du har tillgång till all information på lärplattformen.

Behöver du bostad så börja leta så fort som möjligt. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Du hittar ditt schema på ju.se/schema. (Högskolan byter schemasystem från ht 2021 och ny länk presenteras här 1 juli.) Du hittar även schemat i appen JU Mobile som finns både för iPhone och Android. Tänk på att schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum.

Uppropet är obligatoriskt även i de fall där det sker digitalt och inte fysiskt på plats. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig på höstens kurser via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela oss detta. Kontakta oss här.


Kursstart/upprop för distanskurser likställs med inloggning på kursens webbplattform via Canvas inom angiven tidsram eller med inloggning och deltagande via Zoom.

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren. Studentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter. Efter du har betalat terminsavgiften måste du uppdatera ditt JU-kort med giltig terminsstämpel i en av automaterna som finns i Campus Arena eller utanför vaktmästeriet. Genom JU-kortet får du även tillgång till en mängd unika studentrabatter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Service Center hjälper dig som student på Jönköping University genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor och svar.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.

Övriga frågor Har du övriga frågor går det bra att kontakta oss via vårt frågeformulär eller högskolans växel 036-10 10 00.

Cookieinställningar