student
image/svg+xml

Välj program för att få information om upprop, kurser och schema

Checklista

 

För att behålla din plats i urval 1 som presenteras 10 december är det viktigt att du tackar ja via antagning.se senast måndag 16 december kl. 24.00. Om du har antagits i andra urvalet som presenteras torsdag 19 december behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Behöver du bostad så börja leta så fort som möjligt. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Observera att registreringen öppnar en vecka innan uppropet och stänger dagen innan.
I samband med registering och kontoaktivering ska du även beställa JU-kortet som ger dig access till högskolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.

När du väljer ditt program i programväljaren ovanför får du en länk direkt till ditt schema. Du hittar även ditt schema på ju.se/schema. Du hittar även schemat i appen JU Mobile som finns både för iPhone och Android. Tänk på att schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum.

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela oss detta. Kontakta oss här.

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren. Studentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter. Efter du har betalat terminsavgiften måste du uppdatera ditt JU-kort med giltig terminsstämpel i en av automaterna som finns i Campus Arena eller utanför vaktmästeriet. Genom JU-kortet får du även tillgång till en mängd unika studentrabatterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fredag 17 janauri kl. 11.00-12.30 inbjuds alla studenter till en Välkomstmässa med både interna och externa utställare i Campus Arena. Kom på mässan för att få veta mer om studentlivet i Jönköping, hur du kan studera utomlands, engagera dig i olika föreningar, utöva idrotter med mera.

 

Reservantagning

Reservantagning Eventuell reservantagning sker via e-post eller telefon efter de obligatoriska uppropen. Om ledig plats uppkommer, kallar antagningen reserver i turordning upp till två veckor efter upprop. Du kan inte påverka din plats genom att infinna dig på uppropet. 

image/svg+xml ?

Frågor?

Service Center hjälper dig som student på Jönköping University genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.

Övriga frågor Har du övriga frågor går det bra att kontakta oss via vårt frågeformulär eller högskolans växel 036-10 10 00.