student

Information till dig som är antagen

VårEN 2021


Teknisk bastermin - Datateknik (civilingenjör)

Obligatorisk introduktion för Teknisk bastermin - Datateknik (civilingenjör): måndag 18 januri 2021 kl. 9.00. Mötet sker digitalt i mötesverktyget Zoom. Du måste i förväg skaffa användarkonto och registrera dig. Se instruktion nedan. Därefter har du tillgång till lärplattformen Canvas. Gå till adressen canvas.ju.se och logga in med din e-postadress från JU och ditt lösenord. I Canvas finns all information om programmet Teknisk Bastermin, om respektive kurs i programmet, instruktioner till Zoom samt länken till introduktionsmötet den 18 januari.

Schema, litteratur och terminstider

Se ditt schema här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Schemat är preliminärt och tider/salar kan komma att ändras. Kolla därför ditt schema med jämna mellanrum.

Du hittar aktuell litteratur genom att klicka på "Kursplan HTML/PDF" på respektive kurs i utbildningsplanen.

Terminstider för Tekniska Högskolan.

Läs välkomstbrevetPDF från programansvarig.

Checklista: Programstudenter

För att behålla din plats i urval 1 som presenteras torsdag 10 december är det viktigt att du tackar ja via antagning.se senast onsdag 16 december kl. 24.00. Om du har antagits i andra urvalet som presenteras måndag 21 december behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Registreringen öppnar en vecka innan uppropet.
I samband med registering och kontoaktivering ska du även beställa JU-kortet som ger dig access till högskolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.
JU-kortet kan hämtas ut först när du fått ett bekräftelsemejl på att JU-kortet är producerat.

IT-introduktion

Filmen nedan beskriver hur du skapar ett användarkonto, får en e-postadress, hur du hittar dina kurser och mer på Jönköping University.

Behöver du bostad så börja leta så fort som möjligt. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

När du väljer ditt program i programväljaren ovanför får du en länk direkt till ditt schema. Du hittar även ditt schema på ju.se/schema. Du hittar även schemat i appen JU Mobile som finns både för iPhone och Android. Tänk på att schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum.

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela oss detta. Kontakta oss här.

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren. Studentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter. Efter du har betalat terminsavgiften måste du uppdatera ditt JU-kort med giltig terminsstämpel i en av automaterna som finns i Campus Arena eller utanför vaktmästeriet. Genom JU-kortet får du även tillgång till en mängd unika studentrabatterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Service Center hjälper dig som student på Jönköping University genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor och svar.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.

Övriga frågor Har du övriga frågor går det bra att kontakta oss via vårt frågeformulär eller högskolans växel 036-10 10 00.

Utbildningsplan

Cookieinställningar