Drömjobbet direkt efter examen!

Alexandra Kamperhaug tog examen från Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet våren 2010. Med inriktning mot PR var det självklart att göra den verksamhetsförlagda utbildningen på en PR-byrå och Alexandra tog sikte på storstan.

Namn: Alexandra Kamperhaug

Nuvarande arbete: Produktionsledare på Prime PR i Stockholm

Utbildning: Högskolan för lärande och kommunikations Medie- och kommunikationsvetenskapliga program, inriktning PR, examen 2010

Med mycket engagemang och en liten dos tur lyckades hon säkra tolv veckor på stora och välrenommerade Prime PR och redan i anslutning till VFU-perioden fick hon erbjudande om att fortsätta.

- Men jag kände att jag gärna ville ha min examen, så jag gick färdigt utbildningen och studerade också utomlands i Köpenhamn.

Flyttar gärna tillbaka

När det sedan var dags att söka jobb föll det sig naturligt att fråga Prime, berättar Alexandra som nu jobbat drygt ett halvår som junior-produktionsledare.

- Det är väldigt lärorikt, inte minst som Prime är en så stor byrå med många betydande kunder. Här är det lika stort fokus på management som på det kreativa, och man är en av kuggarna i ett välplanerat maskineri,säger Alexandra.

På sikt kan hon tänka sig att ta med sig sina kunskaper för att arbeta med helheten på en mindre byrå, gärna med inriktning på kunder inom hälsa och livsstil.

- Och jag skulle gärna flytta tillbaka till Jönköping om det rätta jobbet dyker upp. Jag trivs fantastiskt bra där!

I dag ligger praktikperioden i termin 6 vilket är sista terminen. Skulle du få erbjudande om att fortsätta kan du göra både det och ta examen utan att behöva välja. Bra va!

Sidan uppdaterad 2015-08-17

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information