Från JIBS till kläddesigner i NYC

Photo - (c) 2009 Keith L. Lew

Maja Svensson är egenföretagare och driver kläddesignföretaget Elsa and me (döpt efter hennes mormor). Via sin praktikplats på Sveriges generalkonsulat i New York fick hon smak för storstaden och New York har nu blivit hennes nya hemstad.

Hej Maja! Vad kul att det har gått så bra för dig i New York. Berätta, varför valde du just högskolan i Jönköping?
- Jag valde Högskolan i Jönköping (Numera heter vi Jönköping University) på grund av Internationall Business School och dess fokus på just det internationella.

Hur har utbildningen påverkat ditt yrkesliv?
- Utbildningen har definitivt påverkat och inspirerat mig att arbeta internationellt och att välja en karriär utomlands. Jag ville att min utbildning skulle ha ett fokus som inte bara var svenskt, utan globalt. Samtidigt tycker jag, fastän jag valde nationalekonomi, att man känner av entreprenörsandan i Jönköping och den har inspirerat mig att tänka annorlunda. Det är därför jag har valt att bli entreprenör eller att vara entreprenör kanske jag ska säga. Entreprenör kan man nog inte bli — det är i mångt och mycket ett personlighetsdrag.

Vilket är ditt bästa minne från högskolan?
- Vilken svår fråga! Jag har så många bra minnen. Men ett utav de största är nog under tiden då jag och några till startade upp SIFE Jönköping som studentförening i Jönköping. Dåvarande rektor Thomas Andersson kom till ett av våra projektavslut och satt med i juryn. Han delade även ut priset till bästa unga tjejentreprenör bland de unga tjejer från gymnasiet som hade gått på workshops om företagande med oss. Det är ett bra minne och en fin bild av hur högskolan är engagerad på alla nivåer.
 
Läs mer om Maja och hennes företag på elsaandme.com

Sidan uppdaterad