Mentorskapet blev en inspirationskick

Knutpunktens mentorprogram har blivit ett populärt sätt för alumner att återknyta kontakten med högskolan.

Namn: Anna Anell

Nuvarande jobb: Informationssamordnare på Tekniska kontoret, Jönköpings kommun

Utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskapliga program, examen 2000, Jönköping

- Jag ställde upp som mentor för att jag ville ge något tillbaka. Överraskningen var hur mycket jag fick ut av det personligen!, säger Anna Anell som fick lära känna en yngre upplaga av sig själv.

Anna Anell gick MKV-programmet vid Högskolan för Lärande och kommunikation. Nu är det tio år sedan hon tog examen och sedan dess har hon jobbat som skribent och informatör. I dag är hon informationssamordnare på Tekniska kontoret i Jönköping.

- Jag får många förfrågningar om praktikplats men det är svårt att ställa upp med vettiga arbetsuppgifter. När Knutpunkten hörde av sig om mentorprogrammet var det min chans att ge något tillbaka. Jag har själv haft flera mentorer som har betytt mycket för min utveckling, berättar Anna.

Career Center (som innan hette Knutpunkten) är högskolans eget karriärcenter och fungerar som en mötesplats mellan studenter och näringsliv - just mentorprogrammet är inne på sitt tredje år. Alumner och adepter matchas samman och träffas sedan under ett halvår. Knutpunkten erbjuder också ett program med föreläsningar och nätverksträffar.

- Det fria upplägget passade mig jättebra. Jag och min adept, Josefin Solheim, brukade luncha tillsammans och Josefin gjorde även studiebesök på mitt jobb.

Mentorskapet gav Anna mer än vad hon hade räknat med.

- Jag hade turen att få en frågvis adept - och dessutom klickade vi från början. Vi hade många inspirerande samtal och jag blev faktiskt påmind om hur jag själv var när jag var student - nyfikenheten och entusiasmen! Josefin studerar i Afrika just nu, och det ska bli roligt att träffa henne igen när hon kommer tillbaka!

Sidan uppdaterad 2015-08-17

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information kaka