Search toggle

Bibliometriska verktyg

För att utföra avancerade bibliometriska analyser krävs i regel att data exporteras från aktuell databas för att sedan bearbetas lokalt.

Kontakt

Stefan Carlstein
stefan.carlstein@ju.se
036-10 10 15

Följande program kan utan kostnad laddas ner från respektive webbplats. Funktionaliteten i dessa program spänner från bearbetning och konvertering av data till konstruktion av matriser och visualisering samt implementering av egendefinierade statistiska funktioner.

Oumbärligt verktyg för konvertering och bearbetning av bibliografisk data. Innehåller även en uppsjö rutiner för skapandet av olika typer av bibliometriska analyser.

Utgår från data nedladdad från Google Scholar för att möjliggöra citeringsanalyser av enskilda forskare. Beräknar värdet på ett antal indikatorer, bland annat H-index.

Används vid olika typer av nätverksanalys och visualisering. Bibexcel används med fördel för att formatera indata till Pajek.

Program för att analysera, visualisera och klustra (i första hand) bibliografisk data nedladdad från Web of Science. 

Ett programmeringsspråk och en utvecklingsmiljö som huvudsakligen används för statistiska beräkningar och konstruktion av grafer. Fritt tillgängligt och mycket flexibelt.

Sidan uppdaterad 2017-08-31


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information