Search toggle

Wiley

Forskare vid Jönköping University kan publicera sig open access i de flesta av Wileys prenumerationsbaserade tidskrifter och rena open access-tidskrifter utan att betala någon författaravgift (Article Processing Charge).

Detta är möjligt i och med att Jönköping University deltar i ett nationellt avtal med Wiley. Avtalet gäller för närvarande 2020-2022.

Genom avtalet görs artikeln fritt tillgänglig för alla utan att en prenumeration på tidskriften krävs.

Vilka tidskrifter ingår i avtalet?

Avtalet med Wiley omfattar drygt 1 440 prenumerationsbaserade tidskrifter (OnlineOpen) och drygt 150 rena open access-tidskrifter (Wiley Open Access).

Vem kan utnyttja avtalet?

För att kunna utnyttja tjänsten ska du vara corresponding author till artikeln samt vara affilierad till Jönköping University och ange affilieringen i artikelns författaruppgifter.

Corresponding author är den huvudansvarige författaren, det vill säga den person som skickar in manuskriptet och sköter kontakten med förlaget i samband med publiceringen.

Hur går jag tillväga?

När du har fått din artikel accepterad och biblioteket har verifierat att du tillhör Jönköping University får du ett meddelande från Wiley med en länk där du ombeds att skriva på ett avtal gällande open access (publishing agreement) samt konfirmera Creative Commons-licens artikeln kommer att ha vilket redan är förvalt. En sådan licens anger hur läsaren får använda artikeln:

CC BY = BY står för “erkännande” i det här fallet. Anger man CC BY innebär det ”att du, som upphovsman, tillåter andra att använda, sprida, göra om, modifiera och bygga vidare på ditt verk, även i kommersiella sammanhang. De som använder dina Creative Commons licensierade verk ska uppge att det är du som är upphovsman, när de använder, bearbetar eller sprider ditt verk.” CC BY-licensen är den som gör att artikeln potentiellt kan få den största spridningen.

Läs mer om Creative Commons-licensernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2020-01-03

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information