Search toggle

Om Primo

Med Primo söker du böcker, artiklar och andra publikationer som biblioteket ger tillgång till i tryckt eller elektronisk form – allt i en enda sökning.

Bilden visar hur stor andel av bibliotekets litteratur som finns i Primo.

Tryckta böcker

De tryckta böcker som finns på biblioteket, finns också i Primo. Du kan se direkt om boken finns på hyllan eller om den är utlånad. Du kan också reservera utlånade böcker och låna om böcker.

E-böcker

Bibliotekets samtliga e-böcker är sökbara i Primo. Från Primo får du en direktlänk till den webbplats där du läser e-boken.

Artiklar på engelska

Merparten av artiklarna i de engelskspråkiga tidskrifter som biblioteket prenumererar på är sökbara i Primo. Artiklarna finns ofta i fulltext - Primo länkar då direkt till den databas där tidskriften finns.

Artiklar på svenska

Antalet svenska artiklar i Primo är än så länge begränsat, men utökas gradvis.

Uppsatser

Uppsatser från Jönköping University finns i Primo om de registrerats i högskolans publikationsdatabas, DiVA.

Forskningspublikationer

Avhandlingar, konferenstryck och rapporter finns i stor utsträckning i Primo. Allt fler av dessa publikationer från olika universitet och organisationer runt om i världen blir sökbara i Primo.

Sök publikationer som biblioteket inte har tillgång till

Med Primo kan du även söka publikationer som inte finns i bibliotekets samlingar. Genom att bocka i rutan ”Sök även material utan åtkomst via biblioteket” söker du bland hundratals miljoner publikationer från arkiv, databaser och andra bibliotek. I många fall kan du beställa fjärrlån eller föreslå ett inköp.

Använd i första hand en annan databas om du söker

  • Artiklar inom ett ämnesområde där det finns en specialdatabas och du inte behöver söka i en databas med ett bredare innehåll. Använd bibliotekets ämnesguider eller den ämnesindelade databaslistan för att hitta sådana databaser
  • Svenska artiklar. Använd i första hand databasen Artikelsök.
  • Böcker som inte finns på biblioteket. Använd i stället andra bibliotekskataloger eller LIBRIS, den gemensamma databasen för svenska universitets- och högskolebibliotek.

Sidan uppdaterad 2017-12-18

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information kaka