Rundabordssamtal om utbildning av vuxna

Varmt välkommen att ta del av ett samtal med styrelsen där de diskuterar utbildning av vuxna på ett personligt och intressant sätt.

Den 12 september träffades Encells rådgivande styrelse i Jönköping för att samtala om utbildning av vuxna. Medarbetarna inom Encell har i flera år kunnat ta del av styrelsens samlade kompetens vilket har varit spännande genom att det har reflekterat utvecklingen på området utifrån de olika perspektiv som ledamöterna bidrar med. Denna gång tänkte vi dela med oss av de intressanta insikter, åsikter och kunskaper som styrelsens ledamöter besitter. Samtalet presenteras i sin ursprungliga form med syftet att bidra till nya insikter och frågor, inte till att hitta en lösning.

- Ett rundabordssamtal är i sig ett lärande. En form som passar oss vuxna när vi möts med olika erfarenheter och uppfattningar. Det blir lika viktigt att lyssna som att tala! Intressant är att alla i samtalet var så överens om vuxenutbildningens betydelse för den enskildas personliga utveckling och som en förutsättning för samhällets utveckling, säger Ann-Charlotte Eriksson.

Encells rådgivande styrelse består av ordförande Kent Andersson, Malmö Stad, och ledamöterna Ingrid Andersson, IKED, Ann-Charlotte Eriksson, förste vice ordförande i Lärarförbundet, Mats Lindman, ordförande för programnämnden för Personalprogrammet vid HLK samt Folkuniversitetets Generalsekreterare Michel Wlodarczyk.

Klicka här (pdf, 517.5 kB)för att läsa rundabordssamtalet.

2011-11-07
2011-11-07