Vuxenutbildningsmässa

Den 3 november arrangerade Jönköpings kommun en vuxenutbildningsmässa. I år provade man att hålla mässan på A6 köpcentrum.

När Jönköpings kommun i år skulle arrangera en vuxenutbildningsmässa där utbildningsanordnarna fick möjlighet att presentera sin verksamhet för en bredare allmänhet föll valet på köpcentrat A6. Krav vid val av mässplats var att man ville nå en blandning av personer, inte minst de som aldrig har varit i kontakt med vuxenutbildningen tidigare. Mässan genomfördes torsdagen innan Alla Helgons Dag vilket gav många besökare. Utbildningsanordnarna själva tyckte också att mässan var lyckad och de fick svara på många frågor om sina verksamheter samt knyta nya kontakter.

- Vi tycker att det är viktigt att sprida kunskap om den kommunala vuxenutbildningen och vilka möjligheter som den erbjuder kommunens innevånare. Trots att vi dels har ett välbesökt vägledningscentrum och en lika välbesökt hemsida så upptäcker vi på ett sådant här arrangemang att det är många som blir positivt överraskade av all de möjligheter till utbildning och personlig utveckling som vi kan erbjuda. Utöver denna mässa så har vårt vägledningscentrum under året deltagit i både Öxnehaga- och Råslättsdagen för att sprida information och kunskap om vår verksamhet, säger Anders Gustafsson, utbildningsledare för vuxenutbildningen i Jönköpings kommun.

Samtliga arrangörer av vuxenutbildning i Jönköpings kommun deltog på mässan:

  • Sfi var representerade av ABF Vux och Lernia.
  • Den grundläggande vuxenutbildningen presenterades av JuneVux.
  • Om gymnasial allmänna kurser och yrkesutbildningar informerade AcadeMedia Eductus,Lernia, MedLearn, MiROi, MoA Lärcentrum, Modina Konpetens, NTI-skolan, Tenhults Naturbruksgymnasium, TTC, JB Kompetens  och Brinell gymnasiet.

Anders Gustafsson, Jönköpings kommun, var nöjd med placeringen av mässan på A6.

Ett populärt inslag på mässan var sårsminkning. Med vax och färg sminkades sår som sjukvårds-personalen kunde ta hand om.

Moa Lärcentrum hittade på flera aktiviteter för att göra besökarna på A6 nyfikna på deras verksamhet.

2011-11-07
2011-11-07