Utbildningens dag på Järvaveckan

Onsdag på Järvaveckan betyder att programmet handlar om skola och utbildning. Från klockan 16 och framåt finns det flera programpunkter kring ämnet.

Klockan 19 talar utbildningsminister Gustav Fridolin i egenskap av Miljöpartiets språkrör. Men eftermiddagen och kvällen bjuder på mycket mer än så när det gäller samtal och inlägg kring skola och utbildning.

 

Så här ser programmet för onsdag 13 juni ut:

16.00–19.00 Bygg din framtid i fastighetsbranschen: Välkommen till ett seminarium om yrkesmöjligheterna i fastighetsbranschen och utbildningsvägarna dit. Vi inleder med ett panelsamtal. Därefter pratar du med våra medarbetare om yrken som intresserar dig. Du kan ladda upp ditt CV på plats.

16.00–17.00 Framtidens utbildning: utmaningar & möjligheter! Hur ser framtidens utbildning ut om vi inte lyckas lösa utmaningarna - och om vi lyckas? Malin Påhls Hansson, Saco studentråd, Naod Habtemichael, Centerstudenter och Nasra Ali, S-studenter m.fl, konkretiserar framtida scenarion.

17.00–18.00 Så bidrar utländska lärare till en bättre skola: Panelsamtal med Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Susanna Malm, nationell samordnare för Utländska lärares vidareutbildning, alumner, mfl.

18.00–19.00 Jobbresan börjar i klassrummet: Ett seminarium om hur skola och näringsliv kan samarbeta för att göra hela samhället till ett klassrum. Inspireras av Amir Sajadi, Järvaskolan, Maria Olsson, entreprenör, Christine Sundberg Carendi, Svenska Science Centers.

16.00–17.00 Miljöpartiets ekonomiska seminarium: Som första parti anordnar miljöpartiet sitt ekonomiska seminariet på Järvavecka istället för i Almedalen. Medverkar gör Per Bolund, biträdande finansminister, Janine Alm Ericson, ekonomiskpolitisk talesperson och Rasmus Ling, skattepolitisk talesperson.

17.00–18.00 Föräldrars roll för integration och skolresultat: Hur får vi en integration så att barn lyckas i skolan och i samhället? EU projektet Älskade barn i skolan ordnar debatt mellan skolpolitiker och skolledare. Syfte är att förebygga dåliga skolresultat och utanförskap för barn i förorterna.

17.00–18.00 Utanförskap, våld och kärlek till orten: Barn i utsatta förorter och kommuner växer upp med våld i sin vardag. De bevittnar skottlossningar eller blir själva utsatta för våld i skolan. Barnombudsmannen presenterar förslag för att ge barn framtidstro, oavsett var de bor.

18.00–19.00 Ungdomsforum: Skola och utbildning, En scen för ungdomar i Järvaområdet, där de får möjligheten att ge sitt perspektiv på frågor som berör dem.

15.30–19.00 Rullande serieturnén: Vi väcker läslust hos barn och unga genom hip hop, spoken word och serier! En husvagn full av serietidningar + workshops, intervjuer och livemusik med Adam Tensta, Iman Talabani & Mofeta.

 

Här hittar du hela programmet för Järvaveckan.

 

2018-06-13
2018-06-13