Aldrig har det varit så enkelt att bli en förbättrare!

Nu finns en spännande möjlighet för alla som är intresserade av att lär sig grunderna i förbättringskunskap. Den heter Improvement FUNdamentals och är en MOOC.

En MOOC är en massive open online course - en digital kurs som medarbetare i vård och omsorg och studenter kan delta i var i världen de än befinner sig.

Intresset för MOOCs växer i världen, de är ett smidigt sätt att tillägna sig kunskap utan att nödvändigtvis förbinda sig till en hel universitetsutbildning. Det är ett flexibelt och modernt sätt att lära sig mer om ett ämne som intresserar en.

Den som vill delta i Improvement FUNdamentals kan fullfölja hela kursen, som kräver 3-4 timmar studietid varje vecka, och sen ansöka om ett certifikat som visar att man genomfört utbildningen. Eller så kan man välja att bara plocka till sig godbitarna inom sitt specialområde. Kursen är helt nätbaserad och består av videor, artiklar och övningar. För att göra lärandet mer lekfullt är kursen uppbyggd som en skattjakt, eller en geocahcing. I den digitala världen betyder det att man följer länkar och ledtrådar för att hitta nästa del i kursen, och att den i sin tur leder dig till nästa. I MOOC:en finns en karta som hjälper deltagaren framåt. Kursdeltagaren kan också välja sin egen väg genom kursen.

Inga förkunskaper krävs, det enda som behövs för att delta är en internetuppkoppling och ett intresse för förbättringsarbete inom vård och omsorg.

Improvement FUNdamentals är ett samarbete mellan Jönköping Academy vid Jönköping University, Qulturum vid Region Jönköpings län och NHS i Storbritannien.

Vill du veta mer? Gå till www.qihikers.co.uk

Där kan du också registrera dig.