TRANSFORM to AAA

Workshop om värdet av nätverk och samhällen online

Fredagen den 7 december höll Thomas Cyron en workshop på temat hur små och medelstora företag kan dra nytta av nätverk och samhällen online. Deltog gjorde ett 25-tal personer från företag i regionen.

 

Som en del av projekt Transform to AAA:s delprojekt Digital ledning hade ägare, marknadsförare och forsknings- och utvecklingschefer med flera i små och medelstora företag i regionen bjudits in till workshopen, som hölls på Jönköping International Business School.

Målet med workshopen var att förstå vilka online-nätverken eller online-samhällena är, varför det kan vara smart att tänka på hanteringen och styrningen av dem istället för marknadsföring i sociala medier samt hur företagen kan dra nytta av den här typen av miljöer.

Online-nätverk erbjuder många fördelar för företag av alla de slag – utmaningen är hur man använder dem.
- Många företag är inte medvetna om den potential som de här nätverken erbjuder och även om de känner till fördelarna är det en helt annan sak att veta hur de ska utnyttjas, sa Thomas Cyron.

Under workshopen fick deltagarna berätta för varandra i små grupper hur de använder, eller kan använda, online-nätverk i sin verksamhet. Målet var att lära av varandra och fundera över möjligheterna att använda dessa nätverk inom olika typer av företagsområden.

Kärnan i Thomas Cyrons presentation handlade om att sociala medier ofta handlar om hur många gilla-markeringar du har, hur många interaktioner du genererar eller hur effektiva dina digitala marknadsföringskampanjer är. Online-nätverken eller samhällena handlar mer om att bygga relationer med dina kunder och partners.
- Var social och lär av och med dina kunder, partners och även konkurrenter, sa Thomas Cyron.

Thomas Cyron är doktorand vid Jönköpings International Business School och brinner för affärsutveckling och tillväxt i den digitala tiden. Hans forskning fokuserar på fördjupade studier av personer som utvecklar sina affärsidéer och unika fall. Thomas Cyron har erfarenhet från flera olika branscher; konsumentvaror, media, e-handel och bankrådgivning.

2018-12-12
2018-12-12
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information