TRANSFORM to AAA

Digital Dreams deltog på DreamHack Winter 2018

Under DreamHack Winter 2018 fanns Transform to AAA genom delprojektet Digital Dreams på plats. Under lördagen pågick hackathonet The Quest, som handlade om att hacka fram bra idéer för att få DreamHack-besökarna att uppleva Jönköpingsregionen.

 

DreamHack, som pågick under tre dagar i månadsskiftet november-december på Elmia i Jönköping, är en enorm samlingsplats för tiotusentals techintresserade. En naturlig plats för Digital Dreams att finnas med på alltså med tanke på att ett av projektets främsta mål är att locka techtalanger till Jönköpingsregionen.

I vår monter kunde besökarna bland annat träffa oss i projektet och några av våra samverkanspartners och medfinansiärer, träffa Jönköping Universitys e-sportförening Justice och studentambassadörer samt spela våra spel.

Hackathonet The Quest
Under hela lördagen pågick dessutom hackathonet The Quest, som arrangerades av Digital Dreams i samarbete med Tross och StartUp Jönköping. Hacket riktade sig lite extra till de som studerar, men vem som helst fick anmäla sig - som lag eller individuellt.

- Uppslutningen var väldigt god, berättar Linda Pålsson, projektledare för Digital Dreams och affärsutvecklare vid Science Park. 25 personer deltog i hacket, som handlade mer om att hacka fram bra idéer än att hacka kod. Vi ville att deltagarna skulle komma på idéer för att få DreamHack-besökarna att uppleva hela Jönköpingsregionen före, under och efter festivalen och hur vi kan få besökarna att komma i kontakt med regionens företag. Och inte minst ville vi att deltagarna i hacket skulle fokusera på den stora frågan: Hur kan vi på sikt attrahera unga techtalanger att leva, verka och bo i Jönköpings län?

Idéerna som presenterades på lördagskvällen, när hacket avslutades, var en blandning av AR-upplevelser (dvs augmented reality – både verklighet och digitalt) i Jönköping, samarbeten med olika företag och skolor, turneringar och utveckling av Jönköping som stad att leva och verka i.

Gruppen som vann The Quest bestod av fem studenter. Deras idé handlade om hur vi kan ta Jönköping till DreamHack istället för hur vi kan ta DreamHack-besökarna ut till Jönköping.

- Det ser vi som ett bra första steg och en stor hjälp för oss i utvecklingen av vår monter och medverkan på DreamHack, säger Linda Pålsson. Vi kommer att arbeta vidare med idéerna som kom fram i The Quest, både genom befintliga grupper och nya, och till DreamHack Summer 2019 hoppas vi att några av dessa idéerna kommer att realiseras, säger Linda Pålsson.

Läs mer om Digital Dreams

2019-01-18
2019-01-18
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information