TRANSFORM to AAA

Seminarie: Digital transformation - Innebörd, möjligheter och utmaningar

Den 6 mars hölls ett seminarie, Digital transformation – Innebörd, möjligheter och utmaningar, inom ramen för projektet Transform to AAA. Seminariet hölls av Kurt Sandkuhl som är professor i informationsteknik.

Kurt Sandkuhl, professor i informationsteknik visar hur företag kan digitaliseras.

Att som företag eller organisation digitaliseras, göra en digital transformation, kan för många vara lite diffust, vad menas med det egentligen? Sandkuhl lyckades på ett ganska enkelt och pedagogiskt sätt förklara för åhörarna vad det kan innebära. Han konkretiserade genom att visa tre exempel på företag som har gjort resan, eller är mitt uppe i den. Det är företag som Sandkuhl själv varit med och hjälpt, så han har full insyn i deras arbete.
Företagen är verksamma i tre olika branscher – en restaurang, ett företag i ventilationsbranchen och en av Europas största hissföretag. I varje fall visade han vad som krävdes för just det företaget, hur de gick tillväga och resultatet. Han påvisade att behoven ser olika ut, det går inte hitta en mall som fungerar för alla. Det som däremot är samma för alla företag är att det krävs mycket, inte bara ny teknologi. Väl genomarbetade affärsmodeller, långsiktiga planer, varför-hur-när. En viktig del är att få personalen med på tåget redan från början.

Seminariet var uppskattat bland deltagarna och ledde till flera intressanta diskussioner och frågeställningar.

Seminariet kommer hållas fler gånger, vi åker även ut i länet med seminariet. Nästa tillfälle är den 24 maj i Hillestorp.PDF

2019-03-07
2019-03-07
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information