TRANSFORM to AAA

Transform to AAA på DreamHack summer 2019

Årets DreamHack summer hålls på Elmia i Jönköping 15 – 17 juni. Transform to AAA är så klart representerade och på plats genom JUSTICE som är Jönköping Universitys e-sportförening.

En av målsättningarna med projektet Transform to AAA är att locka tech-talanger till regionen, visa att det finns spännande utbildningar, jobb och företag i Jönköpingsregionen och att det är en attraktiv plats att bo på.

Med bakgrund av detta är medverkan på DreamHack en självklarhet då DreamHack är världens största LAN-event som sker två gånger per år i Jönköping och det har omkring 50.000 årliga besökare och 11 miljoner digitala besökare. Alltså en perfekt arena att visa upp projektet, nätverka och att visa upp Jönköping, Jönköping University, JUSTICE, och Science Park.

– Det är inte bara för att DreamHack hålls i Jönköping som det är viktigt att vara på plats, det är för att det är världens största digitala festival. På DreamHack ges det fantastiska möjligheter att nätverka. Här träffar vi båda gamla och nya samarbetspartners och även studenter, både från Sverige, men även från övriga Europa, säger Steven Lau, ordförande för JUSTICE som är Jönköping Universitys e-sportförening.

Transform to AAA har deltagit på DreamHack tidigare, både DreamHack Summer och DreamHack Winter 2018, då genom delprojektet Digital dreams.

Att medverka på DreamHack handlar om rekrytering av digital kompetens, innovation och utveckling i företag, samverkansmöjligheter och att ge tillgång till befintlig teknik och kompetensutveckling inom till exempel entreprenörskap, digital handel och gamification.

– Jönköping som stad växer så det knakar, staden är en logistisk knutpunkt, inte bara för Sverige utan hela Europa. Tyvärr har många företag svårt att locka till sig unga tech-talanger. Många av dessa talanger är också intresserade av e-sport på olika nivåer, dock är det lite av ett tabu fortfarande. Vi i JUSTICE, Transform to AAA och alla företag som stöttar oss, hjälper till att sprida fördelarna med att ha e-sport som en hobby. Och som sagt, det är ett utmärkt sätt att nätverka och skapa relationer. JUSTICE kontaktas regelbundet av företag som letar efter personer med specifika färdigheter och kunskaper, som de vill anställa, säger Steven Lau.

Har ni inte redan köpt biljetter till DreamHack summer, gör det. På plats kommer närmare 100 medlemmar från JUSTICE finnas med sina fina tröjor med bland annat Transform to AAA – ”loggan”. Ta tillfället i akt att prata med dem om Jönköping, Jönköping University, e-sport och digitalisering.

Transform to AAA representerade på DreamHack genom JUSTICE.

2019-06-03
2019-06-03
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information