TRANSFORM to AAA

AW och panelsamtal om AI på Science Park

Foto: Science Park.

Hur ser användningen av Artificiell Intelligens (AI) ut i Jönköpings län och vad innebär det för våra företag? Bland annat det kommer man att prata om på ett panelsamtal samt aw om AI den 14 november på Science Park i Jönköping.

Vad innebär Artificiell Intelligens (AI) för företagen i Jönköpings län? Det och mycket mer kommer man att prata om under panelsamtalet på Science Park den 14 november.

Artificiell Intelligens – AI – innebär helt nya möjligheter och förutsättningar för individer, företag och samhälle. Vad innebär egentligen AI? Hur ser det ut i vårt län? Hur kan vi förhålla oss till maskiner som blir mer intelligenta än människor?

Etiska fallgropar

Förhoppningen är att tekniken ska göra jobbet bättre – och mer effektivt – än vad som görs idag. Men vilka är de etiska fallgroparna och hur undviker vi dem?

Frågorna är många och Jönköping University bjuder in till aw och panelsamtal i gränslandet människa-maskinden. Tid och plats är klockan 17-20 den 14 november på Restaurang Sajens Mat & Möten på Science Park i Jönköping.

Liv och intelligens

I samtalet deltar:

  • Husqvarna AB berättar om sitt arbete med AI.
  • Lotta Frenssen, VD på Elmia reflekterar och bjuder in till diskussion hur affärsutveckling, innovation och upplevelser på mässgolvet speglar förkortningar så som AI, IQ och EQ.
  • Lars Birging från Science Park och Jenny Jakobsson från Hållbarhetsteamet kommer ha en interaktiv dialog kopplat till utveckling, hållbarhet och etik.
  • Ulrik Josefsson, disputerat i teologi vid Lunds Universitet, rektor Akademin för Ledarskap och Teologi med bas i Jönköping, ger sina tankar kring liv och intelligens.

Husbandet ”Grooves”står för den musikaliska inramningen under kvällen och det kommer att bjudas på tilltugg samt alkoholfri dryck.

Anmäl dig till eventet här!

2019-11-08
2019-11-08
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information