Februari

Seminarium och workshop: How to engage with the influencer industry

19 Februari 2019

16:30 - 19:30

Sajens Mat & Möten, Science Park, Gjuterigatan 9

19 februari 2019
16:30 - 19:30

Plats

Sajens Mat & Möten, Science Park, Gjuterigatan 9


Seminarium och workshop: How to engage with the influencer industry

Vill du lära dig mer om Influencer Marketing och industrin runt influencers? Då ska du inte missa föreläsningen och workshopen med den digitala antropologen Dr. Crystal Abidin, bland annat listad på Forbes lista 30 under 30 Asia (2018) och författare till flera böcker på ämnet.

Fler och fler ungdomar och unga vuxna arbetar i dag som yrkesmässiga kändisar på internet. Influencers drar in miljontals dollar, arbetar med stora företag och etablerar egna varumärken, samtidigt som de är med och påverkar ekonomi, lagar och samhällsfrågor. Men hur kom de hit? Och hur kan företag göra för att engagera sig och dra nytta av dagens influencers?

Dr. Crystal Abidin har forskat om kändisskap på internet sedan 2010. För att vi ska förstå oss på influencer-industrin kommer denna föreläsning inledas med en kort genomgång av historien kring kändisskap på internet. Vi kommer att undersöka hur uppmärksamhet och pengar genereras och cirkuleras kring influencers, och du kommer att få lära dig mer om de mycket kreativa strategierna som influencers använder för att fånga människors uppmärksamhet på en alltmer mättat marknad.

Föreläsningen, som är på cirka 1 timme (inklusive tid för frågor), följs av en workshop där du som deltagare får chansen att ta reda på hur du kan dra nytta av influensers; vilka influencers du och ditt företag skulle kunna arbeta med; och hur du kan gå till väga för att komma i kontakt med dem.

Crystal Abidin är en digital antropolog och forskare inom folkliga internetkulturer. Hon har bland annat skrivit flera böcker inomområdet. Crystal är listad på Forbes 30 Under 30 Asia (2018) och Pacific Standard 30 Top Thinkers Under 30 (2016).

Eventet hålls på engelska.

För mer info och anmälan besök Science Parks webbplats.

Eventet arrangeras av Science Park inom projektet Transform to AAA.Arrangör: Transform to AAA
We use cookies on JU.se. By continuing to use this site you accept the use of cookies. More information