Eleonor Fransson medverkar i webbinarium hos AFA Försäkring

Torsdagen 29 april klockan 9.00–10.00 medverkar Eleonor Fransson, docent i epidemiologi vid Hälsohögskolan, i ett webbinarium arrangerat av AFA Försäkring. Under webbinariet kommer hon tillsammans med Katarina Jood (Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset) att presentera en ny kunskapsöversikt gällande faktorer i arbetslivet och återgång i arbete efter stroke.

Stroke är en sjukdom som drabbar ungefär 4 000 personer i arbetsför ålder i Sverige varje år. Det är viktigt för såväl individ som samhälle att en person som drabbats av stroke i möjligaste mån kan återgå till arbete efter sjukdomsperioden.

Dock saknas en sammanhållen bild av vilka faktorer i arbetslivet som kan påverka möjligheten att återgå till arbete efter stroke. Även kunskap om aspekter i arbetet som kan påverka risken för en ny stroke efter att man återgått i arbete saknas.

- Syftet med den kunskapsöversikt som jag och Katarina kommer att presentera under webbinariet är att sammanfatta kunskapsläget om arbetsrelaterade faktorer som påverkar återgång i arbetet efter stroke baserat på vetenskaplig litteratur. Resultatet tyder på att personer med tjänstemannayrken återgår i arbete i högre grad efter stroke än personer med mer manuella arbeten, säger Eleonor Fransson.

Webbinariet är kostnadsfritt och äger rum torsdag den 29 april klockan 9.00–10.00, läs mer hos AFA försäkring och anmäl dig via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast den 27 april.

Du kan också anmäla dig direkt via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Länk till kunskapsöversikten finner du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Länk till publikationen i DiVA hittar du via den här länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2021-04-14