Sofie Wass

Månadens forskare för december är Sofie Wass, doktorand i informatik. 

Vem är du?

Jag heter Sofie Wass och är uppvuxen i Linköping och har bott i Halmstad och Ljungby innan jag hamnade i Jönköping. Jag är gift och har två katter. På fritiden brukar jag träna, fika och odla på min kolonilott som jag har tillsammans med en vän.

Hur kommer det sig att du började på JU?

Jag arbetade tidigare på marknadsavdelningen på högskolan och blev då tipsad av en tidigare lärare att de fanns en ledig doktorandtjänst. Jag visste nog inte riktigt vad det innebar när jag sökte tjänsten men jag fick den och det är jag väldigt glad och tacksam över.

Vad forskar du om?

Min forskning handlar om e-tjänster inom hälso- och sjukvården, det som ofta benämns som eHälsa. Jag är delaktig i flera projekt där det exempelvis utvecklas olika tjänster för oss invånare så som möjligheten att följa sin remiss, läsa sin journal via nätet och möjligheten att ta del av appar och e-tjänster som utvecklats av tredjepartsföretag. Jag fokuserar på olika förutsättningar och hinder som finns för att både privata och offentliga aktörer ska kunna bidra till utvecklingen av eHälsan.

Vad är det bästa med att forska på JU?

Det bästa med att arbeta på JU är att jag får arbeta med intressanta och roliga kollegor i många olika projekt. Under mina första år som doktorand har jag fått chansen att vara med i flera forskningsprojekt och verkligen fått lära mig hur forskningsvärlden fungerar inom mitt område. Det har varit allt ifrån mindre projekt med fem deltagare till nationella projekt med representanter från både hälso- och sjukvården, utvecklare, patientföreningar, jurister och forskarkollegor. Utöver forskningen har jag också fått chans att undervisa i Rwanda, något som jag inte ens hade funderat över när jag började arbeta här.

Vad har du för framtida forskningsplaner?

Min plan är att avsluta min avhandling inom de närmsta åren och sen är målet att fortsätta arbeta inom akademin. Några tydligare planer har jag inte just nu utan tar det lite som det kommer.

2015-12-01
Forskning
2015-12-01

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information