Tips och idéer

Här finns tips och idéer om hur man kan använda våra lärandeverktyg.

Adobe Connect

Checklista inför intervjuer med UKÄ
När ditt ämne/program ska utvärderas av UKÄ finns det en del saker att tänka på inför de intervjuer som hålls i Adobe Connect. Läs mer i vår checklista.

Besök Café Connect när du har problem i Adobe Connect
Förmiddagar mån-fre och eftermiddagar mån-tors kan man få hjälp med inställningar mm i Café Connect, connect.sunet.se/cafeconnectlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Läs mer och på SUNET:s connect-sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Creative commons

Vad är Creative Commons och hur använder man det
Webbstjärnan i samarbete med Internetguider på Stiftelsen för Internetinfrastruktur .SE har gjort en informativ film om detta och du kan se den härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hitta material som är licensierat med Creative Commons
Det finns flera sätt att hitta material licensierat enligt Creative Commons. Det enklaste är att gå in på www.creativecommons.org och klicka på knappen Find CC-licensed works under rubriken Explore.

Att välja rätt Creative Commons-licens för ditt material
Om du själv har skapat något som du vill lägga ut under Creative Commons så att andra kan ha glädje av det du har skapat är det bra att tänka till en extra gång när det kommer till att välja licens. Creative Commons Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och .SElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har tillsammans tagit fram en affisch som förklarar och ger vägledning när det är dags att välja licens, du hittar den härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pingpong

Öka svarsfrekvensen på kursutvärderingar
Det finns en del tips att ta till för att öka svarsfrekvensen på kursutvärderingar utöver att skicka påminnelser till studenterna. Läs mer här.

Hitta våra videoguider
De flesta av Pingpongs funktioner finns det videoguider för. Du hittar dem i Pingpong via Support -> Hjälp. I Hjälpfönstret finns de till vänster under Hjälpaktiviteter.

Sidan uppdaterad 2013-12-13


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information