Att läsa fristående kurser

Är du osäker på hur det är att läsa på högskolan? Vill du bredda eller fördjupa tidigare studier? Läs en fristående kurs och kom åt den kunskap just du vill ha!

Kontakt

Studievägledare
studievagledning@ju.se

Fristående kurser passar såväl dig som vill studera på heltid, som dig som vill kombinera arbete med studier. Du kan bygga på eller komplettera tidigare studier. Om du redan läser ett program och känner att du hinner med ytterligare en kurs, kan en fristående kurs vara ett alternativ. Fördelen med att läsa fristående kurser är att du kommer åt precis den kunskap du vill ha. För ditt fortsatta yrkesliv — eller bara för bildnings skull.

Kurserna varierar i längd från 7,5 hp till 30 hp. Läs på hel-, halv- eller kvartsfart — på campus, lärcentra eller distans. Valet är ditt!

Distanskurser

Vi har ett stort utbud av campusförlagda kurser, men även du som bor långt från Jönköping kan läsa hos oss — via distans! Vi erbjuder dels kurser via regionala lärcentra, som till största delen genomförs på förutbestämda orter och dels nätbaserade distanskurser, där enstaka träffar i Jönköping kan förekomma.

Observera att kurser kan komma att ställas in vid otillräckligt antal sökande. I undantagsfall kan även kurstid och innehåll i kursen komma att ändras. Dessutom kan nya kurser tillkomma.

Sidan uppdaterad 2016-04-29

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information