Rubriker

Rubriknivå 1

Rubriknivå 1 är huvudrubriken på en sida och används endast en gång per webbsida. Den är samma som namnet på sidan och skrivs ut automatiskt utifrån sidnamnet.

Rubriknivå 2

Rubriknivå 2 används för underrubriker och en sida kan innehålla flera. Rubriker i s.k. puffar sätts även de i Rubriknivå 2

Rubriknivå 3

Rubriknivå 3 (även kallat Styckerubrik) är är underrubrik till Rubriknivå 2. Dvs du kan aldrig använda Rubriknivå 3 utan att det finns en Rubriknivå 2, detta för att skapa en logisk ordning bland rubrikerna på sidan.

Bra rubriker hjälper alla läsare att hitta i en text, men är extra viktiga för personer med lässvårigheter, eftersom användare med skärmläsare ofta plockar fram listor över rubriker för att kunna få en överblick av sidan. Om rubrikerna inte är formaterade rätt känner inte skärmläsaren av dem, utan tolkar dem som vanligt brödtext. Användare får ingen överblick.

Att fetmarkera en text kan göra att den visuellt ser ut som en rubrik, men den är det inte rent tekniskt, en skärmläsare kan inte se att det är en rubrik. Fetmarkering bör alltså endast göras när man vill markera något visst ord.

Studentboende

Rubriknivå 1 - sidans titel.

Olika typer av boende

Rubriknivå 2.

Korridor

Rubriknivå 3.

Egen lägenhet

Rubriknivå 3.

Skaffa studentboende

Rubriknivå 2

Texten granskad / uppdaterad 2015-08-12

Sidan uppdaterad 2015-08-12

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information