Nyhetsarkiv

 • Ny forskarskola för att stärka lärarutbildningarnas digitaliseringsarbete

  2019-11-15
  Jönköping University (JU), har tillsammans med nio andra svenska lärosäten erhållit 40 miljoner kronor av Vetenskapsrådet för att utveckla en ny forskarskola. Pengarna ska användas till att stärka lärarutbildares förmåga att undervisa kring digitala tekniker i utbildning. ”Inspirerande och utvecklande”, säger Ylva Lindberg, forskningschef vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) på Jönköping University, som varit högskolans representant i arbetet med ansökan. 
  Läs mer
 • Information angående Jönköping Universitys studenter i Hong Kong

  2019-11-14
  Jönköping University (JU) rekommenderar nu sina utbytesstudenter att lämna Hong Kong. Den bedömningen görs efter diskussioner med Utrikesdepartementet (UD) både i Stockholm och på plats i Hong Kong, samt efter information från samtliga lärosäten i Hong Kong att ingen undervisning kommer ske på plats resten av terminen. Studenterna kommer dock kunna avsluta sina studier på distans.
  Läs mer
 • Första dagen på Elmia Subcontractor: "JU är framtiden"

  2019-11-12
  Elmia Subcontractor 2019 invigdes på tisdagen och flera företag på mässan ser ett stort värde i att samarbeta med Jönköping University.- Det är framtiden, säger Andreas Hildingsson, vd på Swede-Wheel i Hillerstorp.
  Läs mer
 • "De är intressanta för oss att förhoppningsvis anställa framöver"

  2019-11-11
  Sju masteringenjörsstudenter från Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH) besökte förra veckan Thule Group i Hillerstorp. Detta som en del i projektet Industriresan i Värnamo, som anordnas av JTH och Campus Värnamo.- De och andra ingenjörsstudenter från JTH är intressanta för oss att förhoppningsvis anställa framöver, säger Kalle Magnusson, produktutvecklingschef på Thule Group.
  Läs mer
 • Frida Lygnegård finalist i Forskar Grand Prix 2019

  2019-11-08
  Frida Lygnegård, lektor vid Avdelningen för rehabilitering och medlem i forskningsmiljön CHILD vid Hälsohögskolan, Jönköping University är en av finalisterna i Forskar Grand Prix 2019.
  Läs mer
 • Kommunikationsdagen JKPG 2019

  2019-11-08
  I onsdags hölls den årliga och mycket populära Kommunikationsdagen JKPG på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK).
  Läs mer
 • Industriresan i Värnamo ska länka samman GGVV-regionen med JU

  2019-11-04
  I dag började Industriresan i Värnamo, som är ett samverkansprojekt mellan Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH) och Campus Värnamo.- Tanken är att underlätta för regionens företag att rekrytera personal på master- och civilingenjörsnivå, säger Lars-Uno Åkesson, kompetensakademiansvarig på Campus Värnamo.
  Läs mer
 • JU i Bangkok: "Fotbollen skapar en vi-känsla"

  2019-11-01
  Studenter och personal från Jönköping University spelade på torsdagen fotbollsmatch mot studenter och personal från Rangsit University.- Fotbollen skapar en vi-känsla, säger Salem Seifeddine, forskningschef på Tekniska Högskolan i Jönköping, som är med på resan.
  Läs mer
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information