Inspirationsdag

Välkommen till VY Restaurang i Jönköping 23:e september för en inspirationsdag i ingenjörens tecken. Du kommer att träffa en rad företag som svarar på dina frågor om ingenjörsyrket idag. Ett yrke där alla har precis samma möjligheter.

Vår omgivning blir allt mer teknisk. Energieffekivare hus, miljövänligare bilar, väderprognoser i mobilen. Bara att betala parkeringen utan mynt kräver att en lång kedja av teknik fungerar. Samtidigt måste det vara enkelt för användaren, tekniken ska underlätta, inte försvåra, vår vardag. Att utveckla denna teknik kräver både kunskap, kreativitet och samarbetsförmåga. Hur väcker vi intresset för ingenjörskapet bland tjejer? Vet alla vad en ingenjör gör? Och varför är det så få tjejer som söker till utbildningarna? Vi hoppas att både era och våra frågor skall kunna besvaras under dagen.


Du kommer också få träffa den moderna tidens guldgrävare. Vi och våra uppkopplade apparater lämnar hela tiden digitala spår efter sig. Forskare vid JTH och vår inspirationstalare Staffan Truvé berättar om den intensiva aktivitet som pågår för att utvinna något av stort värde ur dessa gigantiska datamängder.

Anmälan

Anmälan via webben är hittas härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sena anmälningar mailas till Anders Arvidsson. Vid sen anmälan kan lunch ej garanteras.

Program

8:45

Kaffe

 

09.00

Introduktion

 

09:15

Inspirationsföreläsning med Staffan Truvé

 

9.45

Vad händer på högskolan?

 

10:00

Bensträckare

 

10:15

Hur ser en dag ut som ingenjör?

 

11.30

Panelsamtal & frågestund

 

12.00

Lunch

 

 


Sidan uppdaterad 2016-09-02

Samarbeta med JU
Sidan uppdaterad 2016-09-01

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information