student

Sjuksköterskeprogrammet

Sjuksköterskeprogrammet

I vårdsektorn möter du många olika människor och behovet av utbildad personal är stort. Under utbildningen läser du kurser och kommer få kunskap inom huvudområdet omvårdnad samt andra ämnen som medicin, fysiologi och psykologi. Sjuksköterskeprogrammet ger dig möjlighet till professionell kunskap och kompetens att ansvara för omvårdnaden för personer som är i behov av vård. Kärnkompetens så som personcentrerad vård, samverkan i team, evidensbaserad vård, förbättringskunskap för kvalitetsutveckling, säker vård och informatik är centrala delar i utbildningen.

Utbildningen innehåller både teori och verksamhetsförlagd utbildning (VFU) vilket ger dig kompetens att stödja personer till hälsa och välbefinnande, samt att vårda personer med akuta och långvariga hälsoproblem. All information du som student eller handledare behäver inför VFU finner du här i VFU-handboken, se vänsterspalten för att klicka dig vidare.

I sjuksköterskeprogrammet ingår VFU inom slutenvård, primärvård och kommunal hälso- och sjukvård. VFU genomförs i Jönköpings Län och Jönköping Läns kommuner.

Hälso- och sjukvården i Jönköpings län är organiserad i tre geografiska sjukvårdsområden.

  • Höglandets sjukvårdsområde omfattar Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda kommun.
  • Jönköpings sjukvårdsområde omfattar Mullsjö, Habo och Jönköpings kommun.
  • Värnamo sjukvårdsområde omfattar Vaggeryd, Gnosjö, Gislaved och Värnamo kommun.
Bild över sjukvårdsområden

Bra att veta om programmet

Ladda ner foldern härPDF

Vårfördbundets VFU-rapport

Vårdförbundets VFU-rapport 2019PDF