student

Mer om tentaanmälan

Mer om tentaanmälan

Anmäl dig till tentamen

För att genomföra anmälan i StudentLadok gör du på följande sätt:

Anmälan till tentamen i en pågående kurs
Om du vill anmäla dig till en tenta i en kurs som pågår just nu hittar du länken till anmälan direkt på startsidan i StudentLadok.

  1. När en tentaanmälan är öppen syns den som en länk vid respektive kurs under rubriken ”Aktuella” på startsidan i Studentladok. Klicka på länken ”Anmälan till xx är öppen”.
  2. Här finns mer information om kursen och en lista med alla dina examinationer och resultat i den kursen. Den kommande tentan finns också i listan och är markerad i gult.
  3. För att anmäla dig, kryssa i ”Jag vill anmäla mig” och klicka på knappen ”Anmäl”. Du är nu anmäld till tentan.

Anmälan till omtentamen/tentamen i en kurs som inte pågår nu
Om du vill anmäla dig till en omtenta eller en tenta i en kurs som inte pågår just nu måste du först klicka in på rätt kurs för att hitta din anmälan.

  1. Gå till rubriken ”Oavslutade” på startsidan i Studentladok. Där listas dina oavslutade kurser. Leta upp den kurs som du ska tentera i och klicka på den.
  2. På sidan för kursen finns mer information om kursen samt två flikar, ”Resultat” och ”Deltagande på kursen”. Klicka på ”Resultat”.
  3. Här finns en lista med alla dina examinationer och resultat. Den kommande tentan finns också i listan och är markerad i gult.
  4. Kryssa i ”Jag vill anmäla mig” och klicka på knappen ”Anmäl”. Du är nu anmäld till tentan.