student
INFORMATIONTILL ANTAGNAVÅREN 2023

Fristående kurs, start vt 2023

person

Kursstartslista

Kursstartslistan (TBA i mitten av december) ger dig information om vilken vecka kursen har upprop/introduktion. För exakt tid och dag, se schemat nedan.

OBS! För att säkerställa att vi har rätt informationsuppgifter till dig, logga in på studentladok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och uppdatera/godkänn din mailadress för att kunna få rätt information inför kursstart. Du loggar in med samma inloggningsuppgifter som till antagning.se.

schedule

Schema, kursplaner och litteratur

Schema för campusbaseradekurser som ges i Jönköping

Du kan med din kurskod som du hittar i kursstartslistan ovan söka schema för campusbaserade kurser. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Skriv in din kurskod. Välj termin vt 2023. Välj veckonummer när din kurs startar. (Schemat är synligt senast ca fyra veckor före kursstart.)

Schema för distanskurser och nätbaserade kurser
Schemat för dessa kurser hittar du i lärplattformen Canvas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som du kommer åt efter du registrerat dig. (Registrering kan göras tidigast en vecka före kursstart).

Kursplaner

Se mer information: Kursplaner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Litteratur

Du hittar aktuell litteratur för en kurs genom att klicka på en kursplan och vidare på "Kursplan HTML PDF".

computer

Zoom - för digitala möten

Zoom är ett verktyg som används i många kurser för grupparbeten, handledning, videomöten och föreläsningar. Zoom-klienten finns tillgänglig i Software Center på JU-dator men kan även laddas ner

Checklista

Fristående kurser, start vt 2023

För att behålla din plats i försa urvalet som presenteras torsdag 9 december är det viktigt att du tackar ja via antagning.se senast fredag 17 december kl. 24.00. Om du har antagits i andra urvalet som presenteras onsdag 22 december behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Registreringen öppnar en vecka innan uppropet.
I samband med registering och kontoaktivering ska du även beställa JU-kortet som ger dig access till högskolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.
JU-kortet kan hämtas ut först när du fått ett bekräftelsemejl på att JU-kortet är producerat.

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela oss detta. Kontakta oss här.

 

Kursstart/upprop för distanskurser likställs med inloggning på kursens webbplattform via Canvas inom angiven tidsram eller med inloggning och deltagande via Zoom.

Filmen nedan beskriver hur du skapar ett användarkonto, får en e-postadress, hur du hittar dina kurser och mer på Jönköping University.

Du hittar ditt schema på ju.se/schema. Du hittar även schemat i appen JU Mobile som finns både för iPhone och Android. Tänk på att schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema med jämna mellanrum.

Canvas är högskolans webbaserade lärplattform. Här hittar du viktig information om en kurs och du kan interagera med dina lärare och andra studenter, komma åt kursmaterial, ladda upp inlämningar med mera. Observera att du måste registrera dig på din kurs innan du får tillgång till kursen i Canvas och att det därefter kan ta upp till en arbetsdag innan du har tillgång till all information på lärplattformen.

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Behöver du bostad så börja leta så fort som möjligt. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren. Studentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter. Efter du har betalat terminsavgiften måste du uppdatera ditt JU-kort med giltig terminsstämpel i en av automaterna som finns i Campus Arena eller utanför vaktmästeriet. Genom JU-kortet får du även tillgång till en mängd unika studentrabatter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Service Center hjälper dig som student på Jönköping University genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor och svar.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.

Övriga frågor Har du övriga frågor går det bra att kontakta oss via vårt frågeformulär eller högskolans växel 036-10 10 00.

Cookieinställningar