student

Vilket program har du sökt?

Välj program för att få information om upprop, kurser och schema

Välj program
3D-teknik Arbetsterapeutprogrammet Biomedicinska analytikerprogrammet, inriktning klinisk fysiologi Biomedicinska analytikerprogrammet, inriktning laboratoriemedicin Byggnadsteknik Byggnadsutformning med arkitektur Byggnadsteknik HusbyggnadsteknikVäg- och vattenbyggnadsteknik Civilekonomprogrammet Datateknik Mjukvaruutveckling och mobila plattformar Datateknik Inbyggda system Förskollärarprogrammet Grafisk design och webbutveckling Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem Human Resources med inriktning mot företagsekonomi Human Resources med inriktning mot psykologi IT-infrastruktur och nätverksdesign Industriell organisation och ekonomi Logistik och ledning Industriell organisation och ekonomi Sustainable Supply Chain Management International Economics, kandidatprogrammet International Management, kandidatprogrammet Internationellt arbete - inriktning Globala studier Ljusdesign Marketing Management, kandidatprogrammet Maskinteknik Industriell ekonomi och produktionsledning Maskinteknik Produktutveckling och design Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet - Global Communication Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet - Marknadskommunikation Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet - Medieproduktion Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet - Strategisk kommunikation Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet - Öppen ingång Naturvetenskapligt basår Ortopedingenjörsprogrammet Produktutveckling med möbeldesign Röntgensjuksköterskeprogrammet Sjuksköterskeprogrammet (Jönköping) Sjuksköterskeprogrammet (Värnamo) Socionomprogrammet Sustainable Enterprise Development, kandidatprogrammet Tandhygienistprogrammet Tekniskt basår Tekniskt basår, distans Visuella effekter Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan (Eng) Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan (Hi) Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan (Re) Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan (Sh) Ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan (Sv)

Leta boende

Det kommer säkert inte som en överraskning att det kan vara svårt att få tag på studentboende. Som student finns det flera olika typer av boenden. Läs mer om boende här.

Välkomstmässa 25 augusti

Kom på Välkomstmässan och få reda på mer om vad JU och Jönköping har att erbjuda. Mässan är den 25 augusti 11.00-13.00 i Campus Arena. Läs mer om mässan här.

Studievägledning

Har du frågor om dina studier eller ditt program kan du kontakta studievägledningen. Du hittar all kontaktinformation här.

Grattis till platsen!

Läs vårt utskick här.

Registrera dig

Glöm inte att registrera dig. Läs mer.

Andra urvalet

3 augusti kommer besked om du blivit antagen i andra urvalet.

Utbildningsadministration

Har du frågor om registrering eller inte kan närvara på uppropet? Läs mer.

Checklista

  1. Tacka ja till din plats senast 28 juli

För att behålla din plats är det viktigt att du tackar ja via antagning.se — senast 28 juli kl. 24.00. Om du har antagits i andra urvalet behöver du inte tacka ja. Då tackar du istället ja genom att närvara på uppropet. Om du inte är intresserad av din plats är det viktigt att du lämnar återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

  1. Leta boende

Leta bostad så fort du blivit antagen. Skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Det kan även löna sig att ringa runt till de olika hyresvärdarna eller sätta in en annons. Läs mer om boende.

  1. Ansök om studiemedel

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

  1. Registrera dig på utbildningen (använd registreringskortet)

För att få delta i undervisningen och skriva tentamen måste du registrera dig som studerande vid Jönköping University i början av varje termin. Registrera dig och skapa ett användarkonto, som ger dig tillgång till högskolans nätverk, Office365 och lärplattformen PingPong.

  1. Delta på uppropet!

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, riskerar du att förlora din plats. Meddela frånvaro till utbildningsadministrationen eller kontaktpersonen för din utbildning och registrera dig via webben innan uppropet för att behålla din plats. Här hittar du kontaktpersoner inom utbildning.

  1. Betala kåravgiften

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i studentkåren. Därför är det viktigt att du betalar kåravgiften.

  1. Kolla in ditt schema

När du väljer ditt program i programväljaren här ovanför får du en länk direkt till ditt schema. Du hittar även ditt schema på ju.se/schema

  1. Fixa biljetter till Kick Off Festival

Du som student på Jönköping University är välkommen på Kick Off Festival 2017, och se artister som Icona Pop, Movits!, Mares och Beatrice Eli. I år har vi två scener, för ytterligare festivalkänsla. Mer information om biljettförsäljning kommer. Läs mer om Kick Off Festival här.

Läs merLäs mindre