student
image/svg+xml

Tider för kursstart/upprop

Här hittar du kursstart och uppropstid för samtliga fristående kurser med start höstterminen 2020 (med reservation för ändringar). Här kan du även ladda ned vårt informationsbrev.

Registrering

Du måste registrera dig för att studera vid JU. Webbregistreringen öppnar en vecka innan kursstart/upprop och är öppen cirka en vecka efter kursstart. Läs mer.

IT-information

Förhinder vid kursstart

Du måste delta vid kursstart och första dagen för upprop. Kan du inte närvara, men vill behålla din plats, kontakta Utbildningsadministrationen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kursplaner och schema

Du kan söka kursplaner och schema på studentwebben:

Ska du läsa på distans?

JU använder Canvas som är en webbaserad lärplattform samt programverktyget Zoom.

Du hittar viktig information om kursen, kommer åt kursmaterial, kan ladda upp inlämningar med mera genom Canvas.

Zoom är verktyg som hjälper dig interagera med dina lärare och andra studenter.

Jönköpings Studentkår

Som student vid JU måste du vara medlem i Jönköpings Studentkår. Läs mer på jonkopingsstudentkar.se.

Checklista

 

Tacka ja senast 24 juli efter urval 1

Den 9 juli får du antagningsbesked 1 med svarskrav. Senast den 24 juli måste du tacka ja på antagning.se om du vill behålla din plats. Den 30 juli får du antagningsbesked 2. Är du inte intresserad av din plats ska du lämna återbud. Följ instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Leta boende

Leta bostad så fort som möjligt om du planerar att flytta till Jönköping. Du kan bland annat skapa ett konto på www.studbo.se som är en marknadsplats för studentbostäder i Jönköping. Läs mer om tips kring ditt bostadssökande här.

Ansök om studiemedel

Ansök om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden (CSN) i god tid innan terminsstart. Kom ihåg att lämna en studieförsäkran i samband med att studierna börjar.

Registrera dig och skapa användarkonto

Du måste registrera dig och skapa ett användarkonto för att studera vid Jönköping University. Om du inte har registrerat dig i förväg och uteblir vid uppropet förlorar du din plats. Registeringen öppnar en vecka före upprop och stänger dagen före upprop. I samband med registering och kontoaktivering bör du även beställa JU-kortet som ger dig access till skolans lokaler och är ett bevis på att du är student vid JU.

Du måste också registrera de kurser du ska läsa under hösten. Registrering gör du i anslutning till terminsstart i augusti på “Ladok för studenter”.

IT-introduktion

Filmen nedan beskriver hur du skapar ett användarkonto, får en e-postadress, hur du hittar dina kurser och mer på Jönköping University.

Kolla in ditt schema

När du väljer ditt program i programväljaren ovanför får du en länk direkt till ditt schema. Du hittar även ditt schema på ju.se/schema. Du hittar även schemat i appen JU Mobile. Schemat är preliminärt. Tider och salar kan komma att ändras så ha för vana att kolla ditt schema.

Delta vid det obligatoriska uppropet

Uppropet är obligatoriskt. Om du uteblir från uppropet, och inte har meddelat förhinder, förlorar du din plats. Glöm inte att registrera dig via webben innan uppropet. Om du har förhinder att närvara på uppropet måste du meddela detta till Utbildningsadministrationen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Betala kåravgiften

Vid Jönköping University är det obligatoriskt att vara medlem i Studentkåren och du måste betala en kåravgiftStudentkåren jobbar för att kurser och utbildningar ska hålla hög kvalitet men anordnar även studiesociala aktiviteter och du får som student tillgång till unika studentrabatter.

Delta under introduktionsveckan

Introduktionsveckan för alla nya studenter är till för att du ska få bästa möjliga start på ditt studentliv. På eftermiddagar och kvällar tar Jönköpings Studentkår över och anordnar en mängd sociala aktiviteter som är frivilliga. Schemat för dessa hittar du i appen Kick Off JU som kommer vara uppdaterad en bit in i augusti.

Mingla på Välkomstmässan 21 augusti

Fredag 21 augusti kl. 11.00-13.00 inbjuds alla studenter till en Välkomstmässa med både interna och externa utställare i Campus Arena. Kom på mässan för att få veta mer om studentlivet i Jönköping, hur du kan engagera dig i olika föreningar, utöva idrotter med mera.

Gå på Kick Off Festival 22 augusti

Kick Off Festival arrangeras av Jönköpings Studentkår och äger rum lördag 22 augusti då hela högskoleområdet blir ett festivalområde.

 

Reservantagning

Eventuell reservantagning sker efter kursstart. Om det uppstår lediga platser på en kurs, kallar vi reserver i turordning. Du kan inte påverka din plats genom att infinna dig på ordinarie upprop. Reserver kan kallas via e-post eller telefon efter första dagen för upprop till ca två veckor efter utbildningen har startat.

image/svg+xml ?

Frågor?

Service Center hjälper dig som student genom att svara på dina studierelaterade frågor. Läs mer om Service Center och se FAQ med vanligt förekommande frågor. Eller kontakta Service Center genom frågeformuläret här.

Antagningen Har du frågor som rör din antagning kontaktar du antagning@ju.se eller 036-10 10 50.