student
2021-05-24

2021-05-24

Ung Svensk Form 2022

I tider som dessa ser vi kreativiteten flöda. Skolor, branscher, hela kulturvärlden – de flesta har behövt ställa om i stället för att ställa in sedan pandemin slog till förra året. Kanske har du som designer och kreatör också fått ställa om? Det är din kreativitet som Ung Svensk Form 2022 vill visa för världen!

Ansökan till Ung Svensk Form 2022 är öppen och vi ser fram emot kreativa ansökningar från hela designfältet. I år finns dessutom chansen till fler stipendier än någonsin i utmärkelsens 23-åriga historia!

Utmärkelsen erbjuder dig en fantastisk möjlighet att nå ut med ditt arbete till bransch, media och publik. Du som ansöker har dessutom chansen till fler stipendier än tidigare år, bl.a. från IKEA, Arvet, Kvadrat, Lammhults Möbel, Massive Entertainment och Stiftelsen för Garverinäringens Främjande. Och årets stora nyhet – en kunskaps- och inspirationsresa som branschorganisationen Svenskt Trä bjuder in till. Läs mer om samarbetet med Svenskt Trä

Alla områden inom design och formgivning välkomnas: till exempel grafisk design, produktdesign, arkitektur, möbler, konsthantverk, glas, keramik, textil, mode, speldesign och industridesign.

Unikt early bird-erbjudande 18 maj-18 juni
Du som är medlem i Svensk Form får rabatt på din ansökan till Ung Svensk Form och betalar bara rekord-låga 175 kr/bidrag (ordinarie pris för icke medlemmar 500 kr) som du anmäler. Att bli medlem under denna period kostar bara 250 kr (ordinarie pris 580 kr / 325 kr för studenter) Efter 18 juni kostar det 200:- per bidrag till Ung Svensk Form 2022 för medlemmar i Svensk Form, så det lönar sig definitivt med medlemskap!

Vad?
Ung Svensk Form är en årlig jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning med syfte att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk design. Utställningen invigs på Kulturhuset Stadsteatern under Stockholm Design Week 2022 och går därefter ut på en turné i Sverige.

För vem?
Ung Svensk Form vänder sig till unga formgivare och kreatörer verksamma i Sverige eller svenska medborgare verksamma utomlands. Personer som är födda 1985 eller senare är välkomna att söka. Äldre sökande kan delta om de är studerande vid ansökningstillfället.

När?
Anmäl ditt bidrag senast den 15 september 2021.

LYCKA TILL MED DIN ANSÖKAN!

Utställningen Ung Svensk Form 2022 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum.

Projektet genomförs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern, Malmö stad och en lång rad utställningsarrangörer och stipendiegivare.

ANSÖK HÄR!

Cookie inställningar