Elitidrott

På Jönköping University har du möjlighet att anpassa dina studier för att kombinera dem med elitidrott. 

Vi kan ge landslagsidrottare (av Specialidrottsförbundens definierade, potentiella och aktuella) möjligheten att kombinera en elitsatsning med högre studier.

Vi erbjuder kvalificerad studievägledning som underlättar möjligheterna till kombinationen av elitidrott och utbildning samt visar förståelse för en elitidrottares vardag.

Vi ger studenterna möjligheten till anpassade studier och en ökad flexibilitet vad det gäller föreläsningar, studietakt och tentamina.

Jönköping University är certifierat som Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL) och arbete sker tillsammans med Riksidrottsförbundet och Specialidrottsförbunden.

Ansökan till Elitidrottsvänligt lärosäte

För dig som student finns ett särskilt framtaget ansökningsformulär. Det fylls i och skickas in till aktuellt Specialidrottsförbund (SF). När du fått tillbaka ett påskrivet intyg från Specialidrottsförbundet tar du med detta till det aktuella lärosätet.

Svenska Spels och Riksidrottsförbundets elitidrottsstipendium

Du har möjlighet att via ett stipendium på 50 000 kronor skapa bättre förutsättningar att kombinera elitidrott och utbildning på den postgymnasiala nivån.

Kontakta oss

Kontakta oss om du är intresserad av att kombinera din elitidrottssatsning med studier på Jönköping University. 

Sidan uppdaterad 2019-09-16

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information