Nordic Master's Degree Programme in Gerontology

120 hp | 4 år | Programstart: HT 2017 | Examen: Filosofie masterexamen med huvudområdet gerontologi

Programmet har en särskild tonvikt på frågor som är relevanta för en åldrande befolkning och det kombinerar gerontologisk expertis och traditioner i Sverige, Norge och Island. De viktigaste målen för NordMaG är att utbilda yrkesverksamma med möjlighet att utnyttja, sprida och generera gerontologisk kunskap med hög relevans för samhället och att ge forskningsbaserad kunskap för den framtida utvecklingen av detta område. 

NordMaG är ett tvärvetenskapligt masterprogram i gerontologi med grund i hälsovetenskap, samhällsvetenskap och beteendevetenskap.

De viktigaste målen för NordMaG är att utbilda yrkesverksamma med möjlighet att utnyttja, sprida och generera gerontologisk kunskap med hög relevans för samhället och att ge forskningsbaserad kunskap för den framtida utvecklingen av detta område.

Masterexamen i gerontologi uppnås efter att studenten fullgjort kursfordringar om 120 högskolepoäng varav 60 högskolepoäng inom huvudområdet gerontologi inklusive ett självständigt examensarbete om minst 30 högskolepoäng. Det självständiga arbetet får omfatta mindre än 30 högskolepoäng, dock minst 15 högskolepoäng, om studenten redan fullgjort ett självständigt arbete på avancerad nivå om minst 15 högskolepoäng.

Studenten väljer kurser (minst 20 högskolepoäng) utanför hemuniversitetet på de universitet som är samarbetspartners. Studierna på samarbetsuniversitet utomlands stöds av Nordplus Gerontology Network. De gemensamma kurserna ges på engelska.

Förkunskapskrav

Kandidatexamen om 180 högskolepoäng eller motsvarande inom hälso- och vårdvetenskap, medicin, psykologi eller samhällsvetenskap inklusive självständigt arbete om 15 högskolepoäng, eller motsvarande utländsk examen.

Kontaktperson: Marie Persson, 036-101310


Läs merLäs mindre

Fakta

Programmet ges vid Hälsohögskolan

Omfattning: 120 hp
Nivå: Avancerad nivå
Studietakt: Halvfart
Studieform: Program via nätet
Språk: Undervisningen bedrivs både på svenska och engelska
Antal platser: 4
Programstart: HT 2017
Sista anmälan: 2017-04-18
Anmälningskod: HJ-MS102
Behörighet:
Kandidatexamen eller yrkesexamen om 180 högskolepoäng i en utbildning inom vård, medicin, psykologi eller samhällsvetenskap inklusive ett avslutat examensarbete om minst 15 högskolepoäng eller motsvarande.
Urval:
Avancerad nivå Urvalet bygger på tidigare studiemeriter vid sista anmälningsdag. Rangordning sker i fallande skala. Gränsen för tillgodoräknande går vid 300 högskolepoäng.
Examen:
Filosofie masterexamen med huvudområdet gerontologi

Visa antagningsstatistik
Våra partneruniversitet

Om du har frågor, hör av dig till oss på studera@ju.se

Vi skickar gärna vår programkatalog till dig. Beställ katalogen här.

Du kan även kontakta vår studievägledning, deras kontaktuppgifter hittar du här.

Ange din e-postadress:Texten granskad / uppdaterad 2016-09-19

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2013-09-07
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.


Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information