Jonas tycker att man ska våga ta för sig på praktiken

Jonas jobbar som personalhandläggare på Länsstyrelsen i Jönköping. Han gjorde sin 10 veckor långa VFU där och fick därefter ett vikariat på halvtid under sin sista termin på Personalprogrammet. Jobbet har han kvar än idag.

Jonas har läst Human Resources på HLK och jobbar idag som personalhandläggare på Länsstyrelsen.

Vad gör du idag?

- Jag jobbar som personalhandläggare på Länsstyrelsen i Jönköping. Min huvuduppgift har varit och är att bygga upp det systematiska arbetsmiljöarbetet. I detta har ingått att forma rutiner av olika slag och ordna utbildningar. Jag har även fått göra arbetsmiljögenomgång bland medarbetarna, både fysisk och psykosocial arbetsmiljö. Andra administrativa uppgifter som att skriva anställningsbevis ingår också i jobbet.

Vad har du haft mest nytta av från utbildningen?

- Det som gett mig mest under utbildningen är svårt att svara på. Under tiden arbetet löper på upptäcker jag att alla kurser har stor relevans för yrket. Det jag tycker att Högskolan för lärande och kommunikation gör bra är att de satsar 15 hp på praktik inom yrkesområdet. Det är ju det som gett mig jobb och att jag har fått en så bra bild av yrket under den perioden. Kursen inom arbetsmiljö och hälsa har gett mig mycket, men det beror nog mer på att det är detta som kommit att bli mina huvudsakliga arbetsuppgifter.

Vilka är dina bästa tips till blivande studenter?

- Mina tips till andra studenter är att ta tillvara på det högskolan erbjuder och våga ta för sig på praktiken för att lära sig så mycket som möjligt!

Sidan uppdaterad 2016-03-17

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2016-03-17
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information