International Management

180 hp | 3 år | Programstart: HT 2017 | Examen: Ekonomie kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi
Till ansökan (öppnar 15 mars)
AACSG EQUIS EQUIS + AACSB Logos

International Management är ett program för dig som vill arbeta i internationella affärsmiljöer. Utbildningen ger en gedigen bas i ekonomi, med internationella perspektiv, och goda förutsättningar för olika typer av karriärer inom näringslivet.

Dagens näringsliv innebär ett ständigt utbyte av varor och tjänster över nationsgränser och företag internationaliseras i allt högre utsträckning, genom investeringar och samarbeten i flödeskedjor. Att förstå betydelsen av kontinuerlig utveckling är nödvändigt för att hålla jämna steg med efterfrågan på marknaden. Sammantaget innebär detta att internationell och entreprenöriell kompetens blir alltmer betydelsefull. Programmets genomgående teman är därför entreprenörskap, näringslivsförnyelse och internationalisering.

Förutom företagsekonomi läser du kurser i nationalekonomi, statistik och engelska, som ger en bred bas för en karriär som ekonom. För att spetsa din kompetens ingår flera kurser med specifikt fokus på det internationella perspektivet av förtagande. Du bedriver också dina studier helt på engelska tillsammans med studenter från hela världen. Under det tredje året formar du din egen fördjupning genom att välja valbara kurser och skriva en längre uppsats tillsammans med andra studenter.

International Management har en EPAS-ackreditering, vilket innebär att programmet fått en särskild kvalitetsstämpel av EFMD, en global organisation som verkar för hög kvalitet inom managementutbildning.

Ökade antagningsmöjligheter med hjälp av särskilt urval

Jönköping International Business School har beslutat att reservera ett mindre antal platser på sina utbildningsprogram till sökande som bedöms vara särskilt lämpade för den utbildning som avses liksom skolans profil. Syftet är att vidga antagningsmöjligheterna för sökande. Läs mer om kriterier för särskilt urval.

Studera utomlands

Under tredje året har du möjlighet att tillbringa en termin utomlands vid något av JIBS partneruniversitet. Förutom att det är en upplevelse för livet så ger utlandsstudier tillgång till unika kurser, möjlighet till specialisering, språkkunskaper samt ett internationellt personligt nätverk.

Möjlighet till dubbel examen

Studenter på programmet är berättigade att ansöka om att delta i ett utbytesprogram med dubbel examen på KEDGE Business Schoollänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Frankrike. Möjligheten är reserverad för ett begränsat antal studenter som uppvisar goda studieresultat och driftighet. Studenter som deltar i utbytesprogrammet studerar ett extra år, så att de kan få en Bachelor of Science in Business and Economics med inriktning mot företagsekonomi från JIBS och en Bachelor of Commerce från KEDGE.

Fadderföretag

Programmet kombinerar teori och praktik. En viktig del i detta är att varje student tillsammans med andra studenter, tilldelas ett fadderföretag som ni besöker flertalet gånger.

International Management är ett EPAS-ackrediterat program, vilket innebär att det godkänts av en global organisation som verkar för högkvalitativa managementutbildningar.

Efter utbildningen

Med en examen från programmet har du en utmärkt grund för att påbörja en internationell karriär i näringslivet – antingen som anställd eller egenföretagare. Om du siktar på en anställning i ett företag finns det en lång rad arbetstitlar som du kan komma att få, till exempel: Affärsutvecklare, produktchef, varumärkesansvarig, kundansvarig eller marknadsassistent.

Påbyggnad

Funderar du redan nu på möjligheten att studera vidare? En kandidatexamen med huvudområde företagsekonomi ger behörighet till fortsatta studier på masternivå. Vi erbjuder bland annat:

Filip, före detta student, berättar mer om programmet

Läs merLäs mindre

Den verklighetsbaserade utbildningen ger en perfekt grund för en global karriär!

Adrijana Angjelova från Makedonien har länge varit intresserad av internationella företag och affärer på multinationell nivå. Studierna på International Management-programmet tycker hon har gett henne den kunskap och kompetens som behövs för att förstå globala affärer. ...
Läs hela intervjun

Skapade kontaktnät

Nicole Bou Assaf jobbar på Stockholmsmässan som Sales Manager Congress & Guest Events. Hon tar hand om inkommande förfrågningar till mässan och planerar in kongresser och event från våra externa arrangörer. ...
Läs hela intervjun

Fakta

Programmet ges vid Jönköping International Business School

Omfattning: 180 hp
Nivå: Grundnivå
Studietakt: Helfart
Studieform: Campusbaserad
Språk: Undervisningen bedrivs på engelska
Antal platser: 100
Programstart: HT 2017
Sista anmälan: 2017-04-18
Anmälningskod: HJ-52003
Behörighet:
Grundläggande behörighet samt Matematik 3b eller 3c, Samhällskunskap 1b eller 1a1 och 1a2. Eller: Engelska 6/B, Matematik C, Samhällskunskap A.
Urval:
65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen

För att få konkurrera om platserna i högskoleprovsgruppen krävs minst 0,8 poäng.
Examen:
Ekonomie kandidatexamen med huvudområdet företagsekonomi

Visa antagningsstatistik
Våra partneruniversitet

 

Ett mindre antal platser är reserverade till ett särskilt urval sökande som bedöms vara särskilt lämpade för utbildningen. Läs mer.

Kurser inom programmet

OBS Preliminär kurslista

Termin 1

Business and Academic Communication 1 7,5 hp
Entrepreneurship and Business Planning
7,5 hp
Microeconomic Principles and Mathematics for Economics 7,5 hp
Basic Financial Accounting 7,5 hp

Termin 2

Macroeconomic Principles 7,5 hp
Management Accounting 7,5 hp
Marketing Management 7,5 hp
Organization and Leadership 7,5 hp

Termin 3

Strategy and Technology 7,5 hp
Business Statistics 1 7,5 hp
Business Statistics 2 7,5 hp
Research Methods: Design, Implementation and Analysis 7,5 hp

Termin 4

Corporate Finance 1 7,5 hp
International Trade Theory 7,5 hp
International Marketing 7,5 hp
International Management 7,5 hp

Termin 5

Utlandsstudier/Valbara kurser 30 hp

Termin 6

Business Ethics 7,5 hp
International Macroeconomics and Finance 7,5 hp
Bachelor Thesis in Business Administration 15 hp

Om du har frågor, hör av dig till oss på studera@ju.se

Vi skickar gärna vår programkatalog till dig. Beställ katalogen här.

Du kan även kontakta vår studievägledning, deras kontaktuppgifter hittar du här.

Texten granskad / uppdaterad 2016-11-09

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2014-03-14
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information