Ett viktigt samhällspussel med internationell prägel

My Andersson tog i juni 2016 examen från programmet Internationellt
arbete. En utbildning som tog henne både till Sydafrika och USA.

Under utbildningen gjorde My sin femveckorspraktik på organisationen Framtidsjordens huvudkontor i Stockholm och sin tioveckorspraktik i Sydafrika på the Wildlife and Environment Society of South Africa (WESSA).

– Det är en speciell känsla att omsätta det man lärt sig i föreläsningssalen till praktiskt arbete och jag är otroligt tacksam för möjligheten att göra just detta under studietiden. Båda mina praktiktillfällen var otroligt lärorika och gav verkligen kunskap och kontakter som jag kommer ha användning för i min yrkeskarriär.

Utöver praktik i Stockholm och Sydafrika gjorde My också en utbytestermin på Penn State University i USA.

– En stor anledning till att jag valde JU var just möjligheten till utbytestermin. Min termin i USA kan inte beskrivas som annat än bland det bästa jag gjort i hela mitt liv. Det var självklart superläskigt att ge sig iväg men jag ångrar inte mitt beslut en enda sekund. Penn State är ett av USA:s största universitet med en stark studentkultur och hundratals kurser att välja bland. Jag läste bland annat kurser inom miljöfilosofi och genusvetenskap som jag ser stor användning för i mitt framtida yrkesliv. Förutom jättebra kurser träffade jag också fantastiska människor från hela världen som jag är helt säker på kommer finnas med resten av livet.

My menar att studierna på Internationellt arbete skulle kunna beskrivas som att lägga ett stort pussel.

– Olika kurser ger olika insikter och förståelse kring vårt samhälle, och när du sedan lägger ihop pusselbitarna faller allt på plats. Internationellt arbete möjliggör en helhetsförståelse som jag ser som otroligt viktig för framtidens samhällsutveckling. Något jag också tar med mig från programmet är vikten av verklighetsförankring när man diskuterar samhälls- och utvecklingsfrågor. Det går att lösa problem teoretiskt på ett kontor men det måste också fungera rent praktiskt ute i verkligheten och framför allt på platser med olika förutsättningar, något som verkligen har betonats under mina tre år på högskolan.

Sidan uppdaterad 2016-10-31

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2016-10-31

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information