Emelie utvecklar varumärken på Bonnier Magazines & Brands

Nästan direkt efter examen flyttade Emelie Hultman till Stockholm, sov på en kompis soffa, praktiserade på PR-byrå och sökte jobb som en galning. I dag är hon marknadschef på Bonnier Magazines & Brands.

– Den där första tiden som praktikant på PR-byrån lärde jag mig mycket på. Jag blev på det klara med vad jag ville göra – och vad jag inte ville göra. Parallellt sökte jag massor av jobb – jag högg på allt! Jag kommer ihåg att jag till och med sökte ett receptionistjobb på en byrå, bara för att få in en fot. Men det fick jag inte, de tyckte att jag var överkvalificerad, skrattar Emelie som till slut landade på ett jobb som marknadskoordinator för de två Bonnierägda magasinen Amelia och Damernas Värld.

Efter tre år upplevde Emelie att hon var redo för större ansvar och ansökte till en tjänst som marknadschef, som hon också fick. Nu ansvarar hon för alla marknadsaktiviteter kring magasinen Tara, Kamratposten och Vi Föräldrar.

– Det är jätteroligt att arbeta med så stora och kända varumärken. Dessutom är det ett mycket varierat jobb. I dag är en tidning så mycket mer än bara ett tryckt magasin. Våra prenumeranter, lösnummerförsäljningen och webben är vår bas. Men vi har också resor, kurser, event och webbshoppar som är knutna till målgrupperna och deras livsstil. Om några veckor arrangerar vi till exempel en träningsresa till Fuerteventura för våra läsare.

JU var Emelies förstahandsval när hon började studera 2009.

– MKV var det enda kompletta programmet som erbjöd det jag ville ha, utan att jag måste sätta ihop en egen utbildning av fristående kurser. Möjligheten att göra praktik och studera utomlands lockade också. Jag valde att läsa ett halvår i USA, på välkända Penn State University. Det var stort, kul och väldigt lärorikt.

En bra utbildning, mycket arbete och en positiv inställning är viktigt om du vill ha ett eftertraktat jobb i medievärlden, enligt Emelie.

– Ett tips är att du redan under utbildningen ser till att träna på olika intervjusituationer, att söka jobb och skriva CV. Det kommer du att ha nytta av senare!

Sidan uppdaterad 2018-02-05

Utbildning
Sidan uppdaterad 2014-02-13
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information