Öppen ingång

180 hp | 3 år | Programstart: HT 2016 | Examen: Filosofie kandidatexamen med huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap.
Till ansökan (öppnar 15 mars)

Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet ges med fyra inriktningar. Om du är osäker på vilket område du vill fördjupa dig inom kan du söka Öppen ingång.

Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmets Öppen ingång är en möjlighet för dig som är osäker på vilket område du vill fördjupa dig inom. Att söka till Öppen ingång innebär att du skjuter upp valet av inriktning till termin 2. Då har du hunnit få en känsla för utbildningen och vad du vill inrikta dig mot.

Välj inriktning under första året

För att tillgodose arbetsmarknadens behov av kommunikatörer med olika kompetensområden har Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet​ fyra inriktningar. Du som påbörjat programmet via Öppen ingång väljer inriktning under utbildningens första år.

Kurser inom programmet

Under Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmets första och tredje år läser du kurser inom huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap. Vilka kurser du läser under andra året bestäms av vilken inriktning du väljer och om du väljer att läsa utomlands eller valbara kurser.

Den generella programbeskrivningen visar vilka kurser som ingår i programmet och som läses av alla MKV-studenter, oavsett inriktning.

Läs merLäs mindre

Fakta

Programmet ges vid Högskolan för lärande och kommunikation

Omfattning: 180 hp
Nivå: Grundnivå
Studietakt: Helfart
Studieform: Campusbaserad
Antal platser: 10
Programstart: HT 2015
Sista anmälan: 2015-04-15
Anmälningskod: HJ-52064
Behörighet:
Grundläggande behörighet samt Engelska B, Samhällskunskap A och Svenska B/Svenska som andraspråk B. Eller: Samhällskunskap 1b/1a1+1a2.
Urval:
65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen


Examen:
Filosofie kandidatexamen med huvudområdet medie- och kommunikationsvetenskap.

Visa antagningsstatistik
Våra partneruniversitet

Texten granskad / uppdaterad 2016-03-18

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2010-09-03
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information