Lättnavigerat mellan plugg och företagande

Mjukvara har alltid lockat Samuel Eklund. När han jobbade som förare av skogsmaskiner efter gymnasiet var det styrsystem och tekniken i maskinerna som var det mest intressanta.

- Under tiden jag jobbade så läste jag även en del kurser på bland annat Chalmers, vilket bidrog till ett ökat intresse för mjukvara och programmering. När jag sedan beslutade mig för att studera på heltid upptäckte jag att Tekniska Högskolan i Jönköping hade en utbildning just inom detta område som jag då sökte till. 

Samuel kom in, började på den nystartade utbildningen i Jönköping och kände genast att han valt rätt. Här får han utveckla sitt intresse samtidigt som han blir attraktiv på arbetsmarknaden.

– Utbildningen är ju så pass bred att jag kan jobba inom både industri och på reklambyrå. Tycker programmet ligger rätt i tiden också, branschen skriker efter folk. Jag började få frågor om jag kunde göra olika småjobb redan under andra året här, säger Samuel.

Med hjälp av Science Park startade Samuel eget företag för att ta konsultuppdrag. Klientantalet har vuxit och Samuel har inga
problem med att fylla upp fritiden.

– Allt går så fort! Men det är väl ett tecken på att man har roligt. Jag brinner verkligen för användarvänlighet, interaktion, och att mjukvara ska vara enkelt att använda. Så jag ser fram emot att snart kunna jobba med det på heltid.

Sidan uppdaterad 2016-03-08

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2014-11-11
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information