"Vi studerar ofta tillsammans för att lösa problem och se möjligheter"

Simon Konstantinovic är 20 år och går andra året på Mjukvaruutveckling och Mobila plattformar. Han valde utbildningen på JTH eftersom han är väldigt intresserad av app- och mjukvaruutveckling.

JTH:s utbildning ligger i framkant inom området och ger Simon en möjlighet att sikta mot sitt framtida drömjobb inom branschen.

– Jämfört med gymnasiet är det en stor skillnad att studera på högskola. Det är mycket mer eget ansvar, samtidigt som man också är mer beroende av sina klasskompisar – inte minst genom olika projektarbeten, berättar Simon.

Han fortsätter:
– Stämningen på skolan är väldigt positiv. Vi studerar ofta tillsammans för att lösa problem och se möjligheter. De som kanske kan lite mer om en viss sak ser att det också kan vara en fördel för dem att hjälpa andra. Det är mycket givande.

– Jag tar mina studier på högsta allvar. Men det är klart att man ibland måste umgås med sina kompisar utanför skolan också. Det är bra för själen. Akademien, som drivs av Studentkåren, är ett av många ställen som fungerar som en utmärkt social mötesplats, avslutar Simon.

Sidan uppdaterad 2016-03-08

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2014-11-11
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information