Lena, före detta student, Ortopedingenjörsprogrammet

- Det bästa med utbildningen är att man får lära sig mycket om människan och att det samtidigt är ett ingenjörsyrke så man får räkna mycket matte.

 Vägen dit var inte helt självklar. Med ett stort intresse för matte och gymnasieexamen från natur-kemi programmet planerade Lena att bli lantmätare. Men efter ett jobb på Ikea ändrade hon sina planer.

- Jag tyckte om kundkontakten på Ikea och insåg då att jag ville jobba med människor.

Hon fick tips om ortopedingenjörsprogrammet. Det Lena tyckte lät intressant var just att rollen som ortopedingenjör är ett ingenjörsyrke men att man också får arbeta med människor.

Precis i början av utbildningen hade studenterna tre dagars praktik. Lena fick följa med en ortopedingenjör i arbetet i Danderyd i Stockholm. Hon fick vara med när han mötte patienter och i tillverkningen och Lena fick även själv passa på att testa att tillverka lite enklare grejer som till exempel skoinlägg.

- Jag tycker det var jättebra att vi fick komma ut så fort och se vad yrket egentligen handlar om.

Lena tycker att det är lätt att få känna sig engagerad på Hälsohögskolan. Själv sitter hon med i OI-forum där hon tillsammans med studenter från de andra årskurserna diskuterar utbildningen och förbättringsmöjligheter med programansvarig och avdelningschef.

 


Sidan uppdaterad 2019-04-15

Utbildning
Sidan uppdaterad 2018-06-15
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information